Komplettera på distans - Ljungskile Folkhögskola

Du vet väl om att du kan läsa på gymnasienivå på distans hos oss för att få behörighet till högskola? Om du har fått slutbetyg från gymnasiet kan du läsa enstaka kurser. Har du arbetat kan du satsa på att få reell kompetens – ett sätt att läsa färre kurser men ändå bli behörig till högskola. Har du många kurser kvar kan du välja att läsa på halvfart. Sök till oss så får du goda råd om hur vägen till högskola kan se ut för dig. 

Har du slutbetyg från gymnasiet mellan 2010 och 2013 och 2250 p godkända kurser men inte grundläggande behörighet? Du har ett år på dig att komplettera enligt de gamla reglerna och kan göra det hos oss på distans. Du behöver få godkänt i  Engelska 5 , Matematik 1 , Svenska 1 och Svenska 2. Svenska 3 kan ersätta någon av kurserna i svenska. Du kan också läsa andra kurser hos oss på distans för att få särskild behörighet.

Har du slutbetyg från åren 1997 till 2010 och godkänt i 90% av gymnasiekurserna som krävdes på ditt program? Komplettera gärna hos oss till särskild behörighet i t.ex kurserna Historia 1b, Engelska 6 och Svenska 3

Om du inte uppfyller de här kraven för grundläggande behörighet senast den 1 juli 2020 skärps kraven så att du dessutom måste ha godkänt betyg (E) i Svenska 1, 2 och 3 eller Svenska som andraspråk 1, 2 och 3, Engelska 5 och 6 och Matematik 1,  Du måste även uppfylla kravet på lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng (gäller slutbetyg 2010-2013) eller godkänt i 90% av kurserna (gäller slutbetyg 1997-2010).

Du kan söka för komplettering på distans här Enstaka ämnen på distans

Pst! Om du har arbetat i tre år på minst halvtid efter 19 års ålder, och långt kvar till ett fullständigt gymnasiebetyg, kan du få reell kompetens och behörighet till högskola om du kompletterar med det du saknar av Svenska 1, 2 och 3 , Engelska 5 och 6 , Samhällskunskap 1b och Matematik 1a. Välkommen med din ansökan eller mejla torun.elgeback@ljungskile.org