Hitta hit - Karta - Vägbeskrivning - Ljungskile Folkhögskola

Ljungskile folkhögskola ligger överst i sluttningen i Ljungskile samhälle, med utsikt över hela Ljungskileviken. Från Ljungskile centrum är det skyltat upp till skolan. Gratis parkering finns på skolområdet.

Karta med vägbeskrivning

Besöksadress

Waldemar Svenssons väg 11
459 31 Ljungskile

Telefon: 0522-68 69 00

 

Åka kollektivt hit

Västtrafik trafikerar med buss och tåg till Ljungskile ett antal gånger dagligen. Här hittar du deras reseplanerare. (öppnas i nytt fönster).  De tar inte kontanter ombord, men tar bankkort och kreditkort. Förmånligast är att köpa biljett i deras To Go app.
Från tåg- och busstationen har du cirka 10 minuters promenad uppåt till skolan.

Promenadväg:
Gå upp till tågstationen, du ser den från busshållplatsen. Ta gångvägen över spåren. Korsa gatan och ta höger.  Snart kommer du till en gångväg på vänster hand, med trädallé. Gå in på den vägen och följ den uppåt. Så småningom når du skolans parkering och kan fortsätta in på skolområdet därifrån. Kartbilden visar gångvägens rutt.

Hitta på skolområdet

Här kan du se vad de olika husen heter och var de befinner sig i relation till parkeringen. Restaurang och reception ligger i huvudbyggnaden Västkustgården (nr 1 på kartan). De konserter som regelbundet ges för allmänheten är normalt i lokalerna Kapellet och Grundtvigsalen. Bio-filmerna visas i Grundtvigsalen i Bibliotekshuset. Lokalen Ulvön ligger i samma hus.