Bohusresa – för grupper - Ljungskile Folkhögskola

BOHUSRESA

Skickliga guider tar er med till den bohuslänska naturen och kulturen.

Gruppresor för er som vill upptäcka Bohuslän

Karga klippor, lummig grönska, salta bad och mat med traditioner …
Vi hoppas att programförslaget här nedan väcker Ditt intresse för att ta ut kursen mot Bohuslän tillsammans med oss.

Vi ordnar boende och hela programmet med visningar och måltider. En duktig guide är med er hela veckan och skapar trivsel för gruppen. Hitresan med buss ordnar den besökande gruppen själv, exempelvis genom ett bussbolag. I övrigt ordnar vi allt för er, inte minst både mat och boende i hotellstandard.  Välkomna!

Observera att Bohusresa vänder sig till större sällskap som bokar sig som grupp.

Välkommen till Taubeland

Följ med oss till de unika hällristningarna i Tanum, den rikskända bryggan i Smögen, Havets Hus i Lysekil och flera andra Bohuslänska kulturskatter. Vi besöker även Grundsund, där tv-serien”Saltön” spelades in.

Men inte bara det – vi hittar också genuina bohuslänska fiskelägen och andra smultronställen att äta lunch på. Vi gör dagsturer med buss och båt. Utgångspunkten är Ljungskile folkhögskola med en hänförande utsikt över havsviken och bra boende mitt i Bohuslän.

Ljungskile är en anrik gammal badort mitt i Bohuslän, nära alla de utflyktsmål som vi har tagit med i vårt programförslag. Orten ligger vid en havsvik innanför Orust, knappt sju mil norr om Göteborg och två mil söder om Uddevalla. Buss- och tågförbindelserna är mycket goda.

Ni bor bra på folkhögskolan, där vårt kök är känt för den goda maten. Skolan ligger på en höjd tio minuters promenad från centrum.

Det stora utbudet av sevärdheter och upplevelser innebär att vi kan skräddarsy de dagar av rekreation, natur- eller kulturupplevelser som ni vill ha.

Evert Taube blev en gång rekommenderad av sin livmedikus att kurera hälsa och själ ute bland Bohusläns klippor och stränder. Här i vårt saltstänkta landskap skrev han Maj på Malö och andra visor. Om ni önskar en Taube-afton så ordnar vi det också.

Vi har mångårig erfarenhet av att arrangera landskaps­resor för grupper. Skriv ner era önskemål, så föreslår vi ett program och tar hand om alla bokningar, måltider och visningar. Varje dag deltar någon av våra reseledare. Kort sagt – kom bara hit, vi ordnar resten!

Programförslaget är bara ett exempel, hör av er till oss så berättar vi om allt det andra! Vi har Bohuslän i våra hjärtan – och vi vill dela med oss!

Programförslag

Dag 1:
Ankomst till Ljungskile folkhögskola på eftermiddagen. Inbokning, middag och välkomstsamling med programinformation och rundvandring på skolan. Kvällskaffe.

Dag 2:
Frukost 07.30, avfärd 08.30 till Tjörn via Stenungsund och Tjörnbroarna. Vi besöker sillmuseet på genuina Klädesholmen. Båttur ut på Marstrandsfjorden. Lunch på trevlig restaurang. Vi stannar till vid Nordiska Akvarell­museet i Skärhamn. Bussresan fortsätter över anrika Sundsby säteri och Skåpesundsbron. Middag på folkhögskolan, därefter kvällsprogram med kaffe.

Dag 3:
Avfärd till ”Taube-land” via Uddevalla, Henån och Morlanda på Orust. Färja till Malö, Flat­ön och Ängön. Besök på Handelsman Flinks brygga, liksom Viveca Lärns ”Saltön”. Färja över Gullmarsfjorden till Lysekil. Lunch där det passar. Besök i Lysekil innan vi vänder hemåt via till exempel hällristningarna i Backa.

Dag 4:
Resan går norrut. Vi besöker Solhems charmiga krukmakeri. Besök vid Vitlycke hällristnings­museum i Tanum. Färd längs kustvägen bland ­annat genom Grebbestad, Fjällbacka och Kungshamn. Vi gör ett stopp vid Svenneby gamla kyrka – Bohusläns äldsta – från 1100-talet. Promenad på den kända Smögen­bryggan. Hemfärd via Munkedal. ­Avslutningssamkväm med västkustbuffé.

Dag 5:
Hemfärd – kanske via Sveriges äldsta badort Gustafsberg eller Bohusläns museum.

Under dag 2–3 äter vi lunch på några av Bohusläns många trevliga restauranger.

Se programmet som ett förslag på hur en vecka kan vara upplagd.

Vill du veta mer?

Kontakta Kursgården vid Ljungskile folkhögskola för vidare information och offert med aktuella priser.

Adress: Kustkonferens, Ljungskile folkhögskola, 459 80 Ljungskile
E-post: konferens@ljungskile.org

Ladda ner foldern här:

Vy över folkhögskolan.

Svenneby gamla kyrka.

Vitlycke hällristningsmuseum.

Åstol.

Handelsman Flinks handelsbod på Flatön

Triften blommar.

Exempel på boende.

Dramatiskt landskap

Rekreation, vila, gemenskap