Skriv ditt liv - Ljungskile Folkhögskola

SKRIV DITT LIV – skrivarkurs på distans

skrivarkurs

Från research till färdigt manus och publicering

Skrivarkursen Skriv ditt liv riktar sig till dig släktforskar och har material för publicering. Men också till till dig som planerar att intervjua en anhörig för en biografi, skriva dina egna memoarer eller om din hembygd. Det är också en skrivarkurs för dig med en stor skrivklåda som vill utveckla ditt skrivandet och hitta nya vägar för publicering. 

Målgrupp

Kursen vänder sig till Dig som släktforskar och söker former för publicering och dokumentation. Det är en kurs för dig som tänker skriva om uppväxten, arbetslivet, barn och barnbarn eller berätta historien om ditt livs resa eller skriva texter till dina bilder.

Kursupplägg

Kursen ger verktygen för att intervjua, skriva porträtt, gestalta personer, historiska händelser och platser i reportagets form. Vi skriver, diskuterar texter, dramaturgi, intervju och gestaltning och hämtar inspiration från journalistikens arbetsmetoder.

Efter skrivprojekten, textseminarier och respons ger kursen en introduktion till hur texterna kan publiceras i bokform eller på digitala plattformar som e-bok och blogg.

Kursen innehåller också ett moment där du kan bolla och arbeta med ett eget skrivprojekt.

Lärare

Jan Lindvall – kursledare. Har handlett skrivarkurser på distans i 15 år. Journalist, initiativtagare och lärare på Journalistlinjen i Ljungskile.

Jan Olov Nilsson – ”gästföreläsare”. Journalist, släktforskare och författare. Har skrivit och publicerat flera böcker om sin släkt i Värmland och USA. Har en bakgrund på Sveriges radio och SVT.

Jessica Oscarsson – kommunikatör med inriktning på sociala medier och digitala kanaler.

Kortfakta om kursen

Kurstid: 5 november 2018 –31 mars 2019.

Studietakt: Kvartsfart – en kväll/dag i veckan. Inga fysiska träffar. Intensivare i samband med inlämningsuppgifter. Introduktion till varje nytt skrivprojekt sker alltid på tisdagar. Inlämning är alltid måndag kväll.

Teknik: Kursens plattform är Google (fungerar i både Mac och PC-miljö). Du behöver en dator med Internetuppkoppling och ett enkelt skrivprogram.

Antal deltagare: 15-20 personer

Kostnad: 1.000 kronor för material.

Ansökningstid: Sista ansökningsdag är 15 oktober 2018. Besked om antagning kommer inom en vecka efter ansökningsstopp.

Ansökan

Ansökan är stängd.

Adress: Ljungskile folkhögskola 459 80 Ljungskile
Telefon: 0522-68 69 00
E-post: folkhogskola@ljungskile.org

Även om skrivarkursen sker på distans kan Ljungskile vara värt ett besök. Samhället ligger vid en havsvik, cirka sju mil norr om Göteborg och två mil söder om Uddevalla.

Kurstid:  5/11 2018 –31/3 2019.
Studietakt: Kvartsfart
Antal deltagare: 15-20 personer
Kostnad: 1.000:-
Ansökan är stängd.