Skrivretreat - Ljungskile Folkhögskola

SKRIVRETREAT

Letar du efter struktur och fokus i ditt skrivande? Ägna en sommarvecka åt ditt eget skrivande i en lugn, inspirerande miljö och i gemenskap med andra skribenter. Skrivprojekt av alla slag är välkomna: skönlitterära, akademiska eller helt andra. Vi samlas kring skrivandet som process och delar med oss av erfarenheter, motstånd och framgångar. Du guidas av erfarna retreatledare från Göteborgs universitet.

Under skrivretreatveckan kommer vi varva organiserade, gemensamma arbetsformer med fritt, enskilt skrivande. En del av varje dag kommer ägnas åt strukturerade skrivsessioner där vi sitter tillsammans i ett rum och följer ett schema med fasta tider för skrivpass och pauser, samt sätter individuella mål för vårt skrivande. Denna retreatmodell har bevisat positiva effekter på såväl skribenters effektivitet och textproduktion som på deras kreativitet och välbefinnande. Som komplement till dessa strukturerade pass kommer vi också ha utrymme för fritt skrivande, gruppdiskussioner kring våra erfarenheter av skrivprocessen samt enskilda handledningssamtal för den som önskar.

Fokus är dock alltid på det individuella skrivandet och du som skribent bestämmer själv huruvida du vill dela med dig av texterna du arbetar med. Retreatens samlade fokus ligger framför allt på att stötta och utveckla allas våra skrivprocesser, snarare än på den ”perfekta” slutprodukten.

Start: Söndag 2 juli klockan 16.00

Slut: Fredag 7 juli klockan 14.00

Kursledare: Anki Hult och Emma Karin Brandin, handledare i språk och skrivande

Antal platser: 20

Sista ansökningsdag: 16 juni

ANMÄL DIG HÄR!


 

Pris:

Helpension i enkelrum vandrarhem: 5.820:-
Helpension med del i 2-bäddsrum vandrarhem: 5.320:-
Helpension i enkelrum hotell: 8.270:-
Helpension med del i 2-bäddsrum hotell: 6.795:-
Dagpaket (ej övernattning): 3.820:-