Utbrändhet ledde till utställning: "Jag vill visa ljuset" - Ljungskile Folkhögskola
Ylva Larsson, Ylvas art

Ylva Larsson ställer ut sina illustrationer, bland annat det här självporträttet.

På biblioteket hänger utställningen ”Du är inte ensam”, en serie illustrationer med verkliga berättelser från livet. Om de allra tuffaste tiderna.

– Utställningen är tänkt att inspirera andra om att det alltid finns hopp och att det finns hjälp att få, för att se ljus i mörkret, säger konstnären och fritidsassistenten Ylva Larsson.

När Ylva Larsson, tidigare deltagare på Ljungskile folkhögskola, bokade utställningstiden på biblioteket hade hon flera idéer. Men det var först i höstas som hon hittade rätt.

– När jag hörde om hur allt fler drabbades av ohälsa, hur självmordsstatistiken steg och när jag själv återigen sjukskrevs på heltid på grund av utbrändhet så stod ämnet klart.

Hon lade då ut en förfrågan på Facebook efter människor som vänt något till synes hopplös situation till något bra.

– Jag ville inspirera andra att fortsätta kämpa och visa att de inte är ensamma i sina svårigheter. Att det finns fler och de har tagit sig vidare.

Resultatet blev 18 personer som delar sin historia, varav fyra personer som arbetar med att föreläsa om sin situation. Utställningen med illustrationer och texter finns att se på biblioteket på Ljungskile folkhögskola till den 20 december.

 

Text: Jessica Oscarsson