Ny rektor på Ljungskile folkhögskola: Man ska kunna växa som människa

Hon bytte storstad mot småstad men har fortfarande foten i folkrörelsen.

– Jag såg min chans att utveckla folkbildningen, säger Nanna Nilsson, ny rektor på Ljungskile folkhögskola.

I januari i år fick folkhögskolan vid Ljungskileviken en ny rektorsduo. Nanna Nilsson kommer tillsammans med rektor Johannes Huss att leda skolan framöver.

Nanna Nilsson, ny rektor på Ljungskile Folkhögskola.

– Det ska bli jättespännande! Vi är en stor folkhögskola med internat och många externater så det känns bra att kunna bolla idéer och dela på arbetet.

Nanna kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef på ungdomsorganisationen KFUK-KFUM i Göteborg och dessförinnan tolv år på Emmaus Björkå i samma stad. När hon erbjöds tjänsten var det självklart att flytta till Ljungskile.

– För mig är det viktigt att jag som rektor bor i närheten. Det är ett skolsamhälle och det händer saker här från morgon till kväll.

Visionen är att skolan ska vara en plats för utveckling.

– Man ska kunna växa som människa här. Skolan ska inte bara vara en plats där man får ett intyg, det ska kännas öppet och välkomnande och där deltagarna har möjlighet att växa som människor.

Ljungskile folkhögskola drivs av en stiftelse med tre huvudmän; KFUK-KFUM Sverige, Sankt Lukas i Göteborg och Göteborgs Räddningsmission och har plats för 250 deltagare.