Bokens dag firas på folkhögskolan - Ljungskile Folkhögskola

Tropiska nätter i Ljungskile? Det är rubriken på årets Bokens dag  vid Ljungskile folkhögskola. Det handlar om att skriva och tala om klimatet och andra samhällsfrågor. Gäster är sakprosaförfattaren Eva-Lotta Hultén och romanförfattaren Anna Dahlqvist.

Bokens dag är ett årligen återkommande evenemang på folkhögskolan, för att uppmärksamma och inspirera till läsning i alla former. I år är två författare inbjudna, och därutöver kommer deltagare på skolan bjuda på uppläsning av egna texter samt musik.

De inbjudna författarna kommer att läsa ur sina böcker, varefter det blir ett samtal om hur man skriver för att nå sina läsare. Och kanske engagera?

Anna Dahlqvist är journalist och författare. Hon skriver (och pratar) gärna om sexualpolitik, klimatfrågor och litteratur.

Eva-Lotta Hultén är författare och kulturjournalist som skriver om bland annat människans relation till naturen. Hon arbetar nu på en bok med arbetstiteln Färdas. Om vandring, animism och att höra hemma.

Årets upplaga av Bokens dag arrangeras i samarbete med Göteborgs Litteraturhus och med stöd av Västra Götalandsregionen. Olav Fumarola Unsgaard är programansvarig på Göteborgs Litteraturhus. De arbetar med ett projekt som ska stödja unga som vill göra litteratur- och boksamtal. Inför Bokens dag har han hållit en workshop med deltagare på skolan i konsten att leda ett författarsamtal.

Bokens dag äger rum onsdagen den 20 mars klockan 9.00–12.30 i Grundtvigsalen.

Stefan Johansson