Vi söker stödperson för skola och internat - Ljungskile Folkhögskola

Ditt uppdrag

Den person vi söker ska ge det stöd till deltagare som behövs för att klara sin studietid och boende på bästa sätt hos oss. Tillsammans med ett studerandeteam ska du på bästa sätt skapa en studiesituation med rätt socialpedagogiskt stöd i rätt tid. Allt sker i dialog med annan personal och berörda deltagare. Skolan har ett internat med ungefär 100 boende. Tjänsten innebär också att skapa en god gemenskap mellan deltagare på fritiden, där du ordnar och deltar i aktiviteter. En del av arbetstiden är förlagd till kvällstid, två kvällar i veckan, och vissa helger efter behov. Du kommer lära känna nästan alla deltagare!

Önskvärda erfarenheter och kvalifikationer:
● Erfarenhet av att arbeta med ungdomar i skolmiljö och gärna på internat
● Förståelse för folkhögskolans uppdrag
● Bra på att skapa relationer och tillit
● Självgående
● Erfarenhet av motiverande samtal och socialpedagogiskt arbete i praktiken är meriterande.

 

Arbetsuppgifter

● Att skapa trygghet och tillitsfulla relationer till deltagarna och boende

● Ansvara för och utveckla deltagarnas externatmatsal och eventuella cafe

● Skapa tillfällen för gemenskap på fritiden för deltagare.

● Medverka till studerandeinflytande, tex via studeranderåd

● Arbeta med internatet.

● Att medverka vid möten med annan personal som rör deltagarna

 

Om tjänsten

Tillträde: 1 augusti 2022 eller enligt överenskommelse

Varaktighet: Tills vidare, sex månaders provanställning

Arbetstid: Deltid motsvarande 80%

Lön: Månadslön

 

Om oss

Folkhögskolan hävdar alla människors lika värde och är en stark röst för demokratiska fri- och rättigheter. Bildning är en väg till mognad, insikt och frigörelse. Idégrunden återspeglas i pedagogiken, där deltagarna är delaktiga och medansvariga för sina studier.

Vi vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. Demokrati, kultur och globala frågor står högt på vår dagordning, vilket också återspeglar sig i kursutbudet och i allt som händer på skolan. Vi är en rörelsefolkhögskola med allt vad det innebär, vilket vi ser som en styrka. Skolan drivs av en stiftelse med tre huvudmän, Göteborgs Räddningsmission, KFUM Sverige samt Föreningen S:t Lukas Göteborg. Vår kultur bygger på varje människas aktiva delaktighet, med utgångspunkt i att alla har samma värde och bidrar till verksamheten. Ljungskile folkhögskola tar emot ungefär 280 deltagare och skolans internat har plats för 100 boende. Vi har cirka 50 anställda. Vår konferensverksamhet med 49 hotellrum, fin restaurang och vandrarhem på somrarna driver vi själva genom vårt helägda dotterbolag Kustkonferens AB.

 

Platsbeskrivning

Ljungskile folkhögskola ligger mitt emellan hav och fjäll, med fantastisk utsikt över Ljungskileviken. Närheten till skog och hav gör det lätt att komma ut i naturen. Bredfjället ligger alldeles bakom skolan med milsvida vandringsleder. I havet kan du bada, segla och paddla kajak.

I samhället finns många butiker, kaféer och restauranger. Det rika föreningslivet erbjuder bio, jazzmusik av hög klass, träning inom- och utomhus, fotboll, golf med mera. Närheten till Uddevalla (20 minuter) och Göteborg (60 minuter) kompletterar med ett stort utbud av det mesta en kan önska.

 

Kontaktpersoner

Biträdande rektor: Torun Elgebäck, 0522- 68 69 66, torun.elgeback@ljungskile.org

Facklig företrädare, huvudskyddsombud: Pelle Tärnström, 0522-68 69 36, pelle.tarnstrom@ljungskile.org

 

Övrigt om ansökan

Ansökan mottages skriftligt. Vi rekryterar fortlöpande under ansökningstiden. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast: 2022-06-05. folkhogskola@ljungskile.org.

Genom att skicka in din ansökan samtycker du till att Ljungskile folkhögskola lagrar dina personuppgifter under rekryteringsprocessen. När rekryteringen är avslutad kommer alla sökande att få besked och ansökningshandlingar kommer samtidigt att raderas.

Välkommen med din ansökan!

Ljungskile folkhögskola sköter själv all rekrytering och undanber sig därför all kontakt från rekryteringsföretag.