Vi söker lärare till vårdutbildning | Ljungskile Folkhögskola

Vi har startat en ny vård- och omsorgsutbildning på folkhögskolan. Utbildningen är på två år och motsvarar de kurser som ges på gymnasieskolans vård- och omsorgsprogram, inriktning undersköterska.

 

Vem är du?

Du kommer att tillsammans med en kollega att ansvara för en tvåårig gymnasial vård- och omsorgsutbildning. Det innebär bland annat kursplanering, undervisning, kontakt med praktikplatser och mentorskap för kursdeltagare. För att trivas hos oss är det en förutsättning att du är intresserad av mötet mellan människor med olika bakgrund och erfarenheter, och du bör ha en god förankring i folkbildningens bildningssyn och skolans värdegrund.

Vi söker en lärare  med gedigen kompetens inom vårdområdet. Kanske såsom legitimerad sjuksköterska inom omsorg, eller undersköterska med lång yrkeserfarenhet och intresse för pedagogik och undervisning inom området?

Vi ser gärna att du är legitimerad yrkeslärare med behörighet inom ämne vård- och omsorgsprogrammet på gymnasienivå eller inom vuxenutbildningen. Vi söker en folkbildare som kan arbeta processinriktat och ta tillvara deltagarnas idéer för att utforma/utveckla undervisningen. Det är viktigt att du har ett genomtänkt förhållningssätt till vuxna studerande. Du ska vara delaktig i att skapa en tillåtande och lyhörd atmosfär. 

Vi önskar att du har pedagogisk erfarenhet från skola och gärna folkhögskollärarexamen eller andra erfarenheter av folkbildning

Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en dynamisk och varm miljö. Beroende på din ämnesbredd och din övriga kompetens för undervisning finns det möjligheter att skapa ett bredare underlag för tjänsten och därmed även en högre tjänstgöringsgrad. Utbildningen är tvåårig och därför strävar vi efter att visstidsanställningen kan förlängas.

Välkommen med din ansökan!

 

Om oss

Folkhögskolan hävdar alla människors lika värde och är en stark röst för demokratiska fri- och rättigheter. Bildning är en väg till mognad, insikt och frigörelse. Idégrunden återspeglas i pedagogiken, där deltagarna har inflytande över och ansvar för sina studier.

Vi vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. Demokrati, kultur och globala frågor står högt på vår dagordning, vilket också återspeglar sig i kursutbudet och i allt som händer på skolan. 

Undervisningen bygger på varje deltagares aktiva delaktighet, med utgångspunkten i att alla har något att bidra med. Därför arbetar vi konsekvent med sammanhållande aktiviteter, grupprocess och kamratskap.

Ljungskile folkhögskola tar emot ungefär 280 deltagare och skolans internat har plats för 100 av dessa.

 

Platsbeskrivning

Ljungskile folkhögskola ligger mitt emellan hav och fjäll, med fantastisk utsikt över Ljungskileviken. Närheten till skog och hav gör det lätt att komma ut i naturen. Bredfjället ligger alldeles bakom skolan med milsvida vandringsleder. I havet kan du bada och  paddla kajak.

Samhället erbjuder både det livsnödvändiga och pittoreska i affärsväg och i café- och restaurangutbud. Föreningslivet erbjuder bio, jazzmusik av hög klass, träning inom- och utomhus, golf, friluftsliv osv. Närheten till storstaden kompletterar med sitt exklusiva, stora utbud av det mesta en kan önska.

Varaktighet: Visstidsanställning 21-01-07–22-07-31

Tillträde: Januari 2021 eller enligt överenskommelse

Arbetstid/varaktighet: Deltid, tjänst motsvarande ca 70–100% beroende på kompetens att vara lärare i övriga kurser på gymnasienivå

Lön: Månadslön

 

Kontaktpersoner

Biträdande rektor: Torun Elgebäck, 0522-68 69 66, torun.elgeback@ljungskile.org

Facklig företrädare, skyddsombud: Pelle Tärnström, FF, 0522-68 69 36, pelle.tarnstrom@ljungskile.org

 

Övrigt om ansökan

Ansökan mottages skriftligt via mejl. Vi rekryterar fortlöpande under ansökningstiden och kan tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast: 2021-01-07  till folkhogskola@ljungskile.org.

Ljungskile folkhögskola sköter själv all rekrytering och undanber därför all kontakt från rekryteringsföretag.

 

Mer om oss

Vår vision:
Rum för utveckling – kraft till förändring
• fokus på kultur, livsåskådning och globala frågor
• i mötet mellan människors olikheter
• med framtidens samhällsaktörer för hållbar utveckling

Värdegrund som Ljungskile folkhögskola utgår från:

En människosyn som vilar på alla människors lika rätt och värde, vilket vi lever genom bland annat ett respekt­fullt och förstående bemötande, öppen kommunikation och gemenskap.
En pedagogisk grundsyn som utgår från övertygelsen om människans formbarhet i mötet med andra och den förändringskraft som ligger i det mellanmänskliga mötet. Detta lever vi genom utgå från deltagarnas kompetens och behov i vårt pedagogiska arbete samt bekräfta, bejaka, utmana och provocera deltagarna och bereda plats för helhetssyn, förståelse och växande.
En bildningssyn där bildning uppstår när kunskapen blir personlig och en del av det egna jaget vilket vi lever genom att värdera individens totala utveckling.
En kunskapssyn som bygger på humanistiska och demokratiska värderingar och innebär ett lärande som skapar helheter och en djupare förståelse av sammanhang. Den kunskap man tillägnar sig på folkhögskolan ska vara användbar och anpassad till verkligheten men också intellektuellt och kulturellt stimulerande. Detta lever vi genom att utgå från hela människan och sträva efter att utveckla alla delar hos en person, att ge konkret kunskap för vardagslivet och ge varandra både positiv och negativ respons på ett konstruktivt sätt.

Arbetsgivare: Ljungskile folkhögskola
Besöksadress: Valdemar Svenssons väg 11, 459 31 Ljungskile
Hemsida: www.ljungskile.org
Arbetsplatsen är belägen i Uddevalla kommun