Vi söker lärare till vår lärarassistentutbildning - Ljungskile Folkhögskola

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett arbetslag som tillsammans ansvarar för båda utbildningarna till Lärarassistent; på plats och på distans. Utöver planering, genomförande och uppföljning av egna undervisningsområden i de båda klasserna ingår kontakt med praktikplatser och mentorskap för kursdeltagare. Tillsammans med linjeföreståndare och övriga arbetslaget deltar du också i utvecklingsarbete och planering av både delkurser och utbildningarna som helhet. Du är även med i rekrytering av nya deltagare, uppföljning och genomförande av olika aktiviteter och träffar som hör till utbildningen. Skolgemensamma aktiviteter samt arbetsplatsträffar, pedagogiska råd etc. ingår också i tjänsten.

Vi söker en lärare med pedagogisk bakgrund från grundskolan, helst högstadiet, med kompetens inom samhällsvetenskapliga ämnen och sociologi samt erfarenhet av folkbildning och föreningsliv. Det är också ett stort plus om du är kunnig i digitala stöd och läromedel som används i dagens skola.

Du behöver ha goda kunskaper om/erfarenheter av både klassrumsundervisning och fjärrundervisning och känna dig bekväm att undervisa i digitala forum eftersom den ena utbildningen bedrivs till största delen via digitala träffar. För att trivas hos oss är det en förutsättning att du är intresserad av mötet mellan människor med olika bakgrund och erfarenheter. Du bör ha en god förankring i folkbildningens bildningssyn och skolans värdegrund. Vi ser gärna att du har folkhögskollärarexamen eller någon annan pedagogisk utbildning.

Beroende på din ämnesbredd och din övriga kompetens för undervisning finns det möjligheter att skapa ett bredare underlag för tjänsten och därmed även en högre tjänstgöringsgrad.

Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en dynamisk och kreativ miljö. 

 

Om tjänsten

Tillträde: Augusti 2022 eller enligt överenskommelse

Varaktighet: Tills vidare, sex månaders provanställning

Arbetstid: Deltid motsvarande 80%

Lön: Månadslön

 

Om oss

Folkhögskolan hävdar alla människors lika värde och är en stark röst för demokratiska fri- och rättigheter. Bildning är en väg till mognad, insikt och frigörelse. Idégrunden återspeglas i pedagogiken, där deltagarna är delaktiga och medansvariga för sina studier.

Vi vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. Demokrati, kultur och globala frågor står högt på vår dagordning, vilket också återspeglar sig i kursutbudet och i allt som händer på skolan. Vi är en rörelsefolkhögskola med allt vad det innebär, vilket vi ser som en styrka. Skolan drivs av en stiftelse med tre huvudmän, Göteborgs Räddningsmission, KFUM Sverige samt Föreningen S:t Lukas Göteborg. Vår kultur bygger på varje människas aktiva delaktighet, med utgångspunkt i att alla har samma värde och bidrar till verksamheten. Ljungskile folkhögskola tar emot ungefär 280 deltagare och skolans internat har plats för 100 boende. Vi har cirka 50 anställda. Vår konferensverksamhet med 49 hotellrum, fin restaurang och vandrarhem på somrarna driver vi själva genom vårt helägda dotterbolag Kustkonferens AB.

 

Platsbeskrivning

Ljungskile folkhögskola ligger mitt emellan hav och fjäll, med fantastisk utsikt över Ljungskileviken. Närheten till skog och hav gör det lätt att komma ut i naturen. Bredfjället ligger alldeles bakom skolan med milsvida vandringsleder. I havet kan du bada, segla och paddla kajak.

I samhället finns många butiker, kaféer och restauranger. Det rika föreningslivet erbjuder bio, jazzmusik av hög klass, träning inom- och utomhus, fotboll, golf med mera. Närheten till Uddevalla (20 minuter) och Göteborg (60 minuter) kompletterar med ett stort utbud av det mesta en kan önska.

 

Kontaktpersoner

Biträdande rektor: Torun Elgebäck, 0522- 68 69 66, torun.elgeback@ljungskile.org

Facklig företrädare, huvudskyddsombud: Pelle Tärnström, 0522-68 69 36, pelle.tarnstrom@ljungskile.org

 

Övrigt om ansökan

Ansökan mottages skriftligt. Vi rekryterar fortlöpande under ansökningstiden. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast: 2022-04-20. folkhogskola@ljungskile.org.

Genom att skicka in din ansökan samtycker du till att Ljungskile folkhögskola lagrar dina personuppgifter under rekryteringsprocessen. När rekryteringen är avslutad kommer alla sökande att få besked och ansökningshandlingar kommer samtidigt att raderas.

Välkommen med din ansökan!

Ljungskile folkhögskola sköter själv all rekrytering och undanber sig därför all kontakt från rekryteringsföretag.