Vi söker lärare till allmän kurs musik - Ljungskile Folkhögskola

Arbetsuppgifter

Att arbeta på folkhögskola är fantastiskt! I samarbete med andra lärare och vuxna deltagare på kursen utformar du ett innehåll som ska vara rikt och varierat.

Vi söker en folkbildare som kan arbeta processinriktat och ta tillvara deltagarnas idéer för att utforma/utveckla undervisningen. Just nu söker vi någon som ska vara klasslärare på vår allmänna kurs med musikinriktning. Musik är ett dagligt inslag på kursen, i kombination med att deltagarna har svenska, historia, religion och samhällskunskap i temastudier. Musik genomsyrar också kursen med konserter och Open stage vissa kvällar. Vi vill att du kan undervisa på pop- och rockensemblens instrument, särskilt gitarr, bas och trummor. Du får också gärna tycka att skapandeverksamhet är roligt!

I kombination med musik vill vi att du har kompetens att undervisa på gymnasienivå i något av följande ämnen: svenska, engelska, samhällskunskap eller historia. Du kommer att vara en del av arbetslaget på de allmänna kurserna och vi önskar att du har pedagogisk erfarenhet och gärna folkhögskollärarexamen eller andra erfarenheter av folkbildning.

Vi vill att du har en tydlig förankring i folkbildningens bildningssyn och att du är intresserad av mötet mellan människor med olika bakgrund och erfarenheter. Erfarenheter av folkbildning är meriterande. Det är viktigt att du har ett genomtänkt förhållningssätt till vuxna studerande. Du ska vara delaktig i att skapa en tillåtande och lyhörd atmosfär. Mötet och samtalen mellan kollegor, deltagare och våra kontaktytor är viktiga hos oss!

Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en dynamisk och varm miljö.

 

Om tjänsten

Tillträde: Augusti 2022

Varaktighet: Visstid till 2022-12-31, med möjlighet till förlängning

Arbetstid: 100% beroende på din ämnesbredd och din övriga kompetens

Lön: Månadslön

 

Om oss

Folkhögskolan hävdar alla människors lika värde och är en stark röst för demokratiska fri- och rättigheter. Bildning är en väg till mognad, insikt och frigörelse. Idégrunden återspeglas i pedagogiken, där deltagarna är delaktiga och medansvariga för sina studier.

Vi vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. Demokrati, kultur och globala frågor står högt på vår dagordning, vilket också återspeglar sig i kursutbudet och i allt som händer på skolan. Vi är en rörelsefolkhögskola med allt vad det innebär, vilket vi ser som en styrka. Skolan drivs av en stiftelse med tre huvudmän, Göteborgs Räddningsmission, KFUM Sverige samt Föreningen S:t Lukas Göteborg. Vår kultur bygger på varje människas aktiva delaktighet, med utgångspunkt i att alla har samma värde och bidrar till verksamheten. Ljungskile folkhögskola tar emot ungefär 280 deltagare och skolans internat har plats för 100 boende. Vi har cirka 50 anställda. Vår konferensverksamhet med 49 hotellrum, fin restaurang och vandrarhem på somrarna driver vi själva genom vårt helägda dotterbolag Kustkonferens AB.

 

Platsbeskrivning

Ljungskile folkhögskola ligger mitt emellan hav och fjäll, med fantastisk utsikt över Ljungskileviken. Närheten till skog och hav gör det lätt att komma ut i naturen. Bredfjället ligger alldeles bakom skolan med milsvida vandringsleder. I havet kan du bada, segla och paddla kajak.

I samhället finns många butiker, kaféer och restauranger. Det rika föreningslivet erbjuder bio, jazzmusik av hög klass, träning inom- och utomhus, fotboll, golf med mera. Närheten till Uddevalla (20 minuter) och Göteborg (60 minuter) kompletterar med ett stort utbud av det mesta en kan önska.

 

Kontaktpersoner

Biträdande rektor: Torun Elgebäck, 0522- 68 69 66, torun.elgeback@ljungskile.org

Facklig företrädare, huvudskyddsombud: Pelle Tärnström, 0522-68 69 36, pelle.tarnstrom@ljungskile.org

 

Övrigt om ansökan

Ansökan mottages skriftligt. Vi rekryterar fortlöpande under ansökningstiden. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast: 2022-04-20. folkhogskola@ljungskile.org.

Genom att skicka in din ansökan samtycker du till att Ljungskile folkhögskola lagrar dina personuppgifter under rekryteringsprocessen. När rekryteringen är avslutad kommer alla sökande att få besked och ansökningshandlingar kommer samtidigt att raderas.

Välkommen med din ansökan!

Ljungskile folkhögskola sköter själv all rekrytering och undanber sig därför all kontakt från rekryteringsföretag.