Vi söker lärare med vårdlärarkompetens | Ljungskile Folkhögskola

Ljungskile Folkhögskola har startat en ny vård- och omsorgsutbildning. Utbildningen är 2 år lång och motsvarar de kurser som ges på gymnasieskolans vård- och omsorgsprogram, inriktning undersköterska. Vi har snart avslutat det första läsåret. Vi ansöker om medlemskap i Vård- och Omsorgscollege och är nu i sista slutskedet för att bli certifierade.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att tillsammans med en kollega att ansvara för en tvåårig vård- och omsorgsutbildning motsvarande gymnasienivå. Det innebär bland annat kursplanering, undervisning, kontakt med praktikplatser och mentorskap för kursdeltagare. Du utvecklar också kursen på vår folkhögskola. För att trivas hos oss är det en förutsättning att du är intresserad av mötet mellan människor med olika bakgrund och erfarenheter, och du bör ha en god förankring i folkbildningens bildningssyn och skolans värdegrund. Vi önskar också att du har intresse av och god förmåga till administrativa uppgifter.

Utbildning/erfarenhet: Vi söker en lärare med gedigen kompetens inom vårdområdet. Det är viktigt att du har yrkeskunskaper inom sjukvården så som undersköterska eller sjuksköterska Du är kanske legitimerad sjuksköterska inom omsorg eller undersköterska med lång yrkeserfarenhet och intresse för pedagogik och undervisning inom området. Vi ser gärna att du är  yrkeslärare med behörighet inom ämnen på vård- och omsorgsprogrammet på gymnasienivå eller inom vuxenutbildningen. Om du har kompetens att undervisa i några andra ämnen på gymnasienivå  är det en fördel.

Vi söker en folkbildare som kan arbeta processinriktat och ta tillvara deltagarnas idéer för att utforma/utveckla undervisningen. Det är viktigt att du har ett genomtänkt förhållningssätt till vuxna studerande. Du ska vara delaktig i att skapa en tillåtande och lyhörd atmosfär.  Mötet och samtalen mellan kollegor, deltagare och våra kontaktytor är viktiga hos oss!

Vi önskar att du har pedagogisk erfarenhet  och gärna folkhögskollärarexamen eller andra erfarenheter av folkbildning. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en dynamisk och varm miljö. 

Beroende på din ämnesbredd och din övriga kompetens för undervisning finns det möjligheter att skapa ett bredare underlag för tjänsten och därmed även en högre tjänstgöringsgrad. Utbildningen är tvåårig med planerad ny kursstart varje år och vi strävar efter att visstidsanställningen kan förlängas.

 

Om oss

Folkhögskolan hävdar alla människors lika värde och är en stark röst för demokratiska fri- och rättigheter. Bildning är en väg till mognad, insikt och frigörelse. Idégrunden återspeglas i pedagogiken, där deltagarna har inflytande över och ansvar för sina studier.

Vi vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. Demokrati, kultur och globala frågor står högt på vår dagordning, vilket också återspeglar sig i kursutbudet och i allt som händer på skolan. 

Undervisningen bygger på varje deltagares aktiva delaktighet, med utgångspunkten i att alla har något att bidra med. Därför arbetar vi konsekvent med sammanhållande aktiviteter, grupprocess och kamratskap.

Ljungskile folkhögskola tar emot ungefär 280 deltagare och skolans internat har plats för 100 av dessa. Vi är en rörelsefolkhögskola med allt vad det innebär, vilket vi ser som en styrka. Skolan drivs av en stiftelse med tre huvudmän, Göteborgs Räddningsmission, KFUM Sverige samt Föreningen S:t Lukas Göteborg. 

 

Platsbeskrivning 

Ljungskile folkhögskola ligger mitt emellan hav och fjäll, med fantastisk utsikt över Ljungskileviken. Närheten till skog och hav gör det lätt att komma ut i naturen. Bredfjället ligger alldeles bakom skolan med milsvida vandringsleder. I havet kan du bada och paddla kajak.

Samhället erbjuder både det livsnödvändiga och pittoreska i affärsväg och i café- och restaurangutbud. Föreningslivet erbjuder bio, jazzmusik av hög klass, träning inom- och utomhus, golf, friluftsliv osv. Närheten till storstaden kompletterar med sitt exklusiva, stora utbud av det mesta en kan önska.


Varaktighet:
Visstidsanställning 210801–220631

Tillträde: Augusti 2021 eller enligt överenskommelse

Arbetstid: Deltid, tjänst motsvarande  80% beroende på kompetens att vara lärare i övriga kurser på gymnasienivå

Lön: Månadslön

 

Kontaktpersoner

Biträdande rektor: Torun Elgebäck, 0522-68 69 66, torun.elgeback@ljungskile.org

Facklig företrädare, skyddsombud: Pelle Tärnström, Lärarförbundet Folkhögskola, 0522-68 69 36, pelle.tarnstrom@ljungskile.org

 

Övrigt om ansökan

Ansökan mottages skriftligt via mejl. Vi rekryterar fortlöpande under ansökningstiden och kan tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast: 2021-05-27. Skicka in din ansökan via e-post: folkhogskola@ljungskile.org.

Genom att skicka in din ansökan samtycker du till att Ljungskile folkhögskola kommer att lagra dina personuppgifter under rekryteringsprocessen. När rekryteringen är avslutad kommer alla sökande att få besked och ansökningshandlingar kommer samtidigt att raderas.

Välkommen med din ansökan!

Ljungskile folkhögskola sköter själv all rekrytering och undanber sig därför all kontakt från rekryteringsföretag.