Naturbasåret söker en lärare i matematik och fysik | Ljungskile Folkhögskola

Naturvetare som vill vara lärare på folkhögskola? Vi har en plats för dig!
matematiklärare einsteinVi söker en naturvetare som har kompetens (ej krav på lärarbehörighet) att undervisa följande kurser på gymnasienivå:

  • Fysik 1 och gärna Fysik 2
  • Matematik 1-3 och gärna Matematik 4
  • ev Naturkunskap 1

Lärarutbildning är önskvärt men inget krav. Kompetens att undervisa även andra kurser på gymnasienivå är meriterande. Tjänstens omfattning är beroende av de kurser som den sökande har kompetens i och kan bli upp till 100 %.

I huvudsak består tjänsten i att vara lärare i matematik och fysik på vårt naturvetenskapliga basår och ansvara för kursen. Målet för naturbasåret är både att ge behörigheter inom naturvetenskap och att ge deltagarna förståelse för naturvetenskap utifrån skolans profiler: livsåskådning, globala frågor och kultur.  I detta arbete krävs att du har en helhetssyn på naturvetenskap och kan möta deltagare som är kunniga och intresserade. Utbildningen håller ett högt tempo och du har, som framgår ovan, stor pedagogisk frihet. 

Dessutom kommer du vara lärare i matematik och eventuellt naturkunskap på andra kurser. Det är viktigt att du har ett genomtänkt förhållningssätt till vuxna studerande som behöver stöd för att klara matematikstudier på gymnasienivå. Du förväntas skapa en tillåtande och lyhörd atmosfär och kunna möta deltagarnas olika behov, vilket innefattar att vara flexibel och ha hög social kompetens. Du arbetar självständigt med att lägga upp kursernas innehåll och utformning. I arbetet ingår också medverkan, tillsammans med klasser, i skolgemensamma aktiviteter, vilka brukar ge en härlig stämning på skolan.

En anställning på Ljungskile folkhögskola innebär att du utvecklas tillsammans med andra och medverkar i många sammanhang på en stor skola. Du får frihet att göra något riktigt bra i lärande möten med deltagarna. Du undervisar och handleder vuxna deltagare med stort intresse för naturvetenskap och bygger relationer som gynnar lärandet. Du arbetar nära deltagarna, påverkar och låter dig påverkas. Vi har tid för varandra och en hög acceptans för olikheter.

Vad vi erbjuder

Hos oss får du stora möjligheter att utforma skolåret utifrån dina intressen i samarbete med deltagare och kollegor. I Ljungskile kan du bo vackert mellan hav och fjäll och du kan använda mer tid till naturupplevelser eller friluftsliv. Du kan få ämnesdidaktisk och pedagogisk handledning från lärare med lång erfarenhet, om du vill. Du behöver ha ett engagemang för dina ämnen. Du kommer att vara delaktig i att skapa en tillåtande och lyhörd atmosfär och kunna möta deltagarnas olika behov. Du behöver arbeta självständigt med att lägga upp kursernas innehåll och utformning, vara flexibel och ha hög social kompetens.

Du bör ha en förankring i folkbildningens bildningssyn och skolans värdegrund. Folkhögskollärarutbildning är meriterande. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en dynamisk och varm miljö. Välkommen med din ansökan!

Sök nu! Ansökningarna behandlas fortlöpande. Sista ansökningsdag är den 30 mars. Sök tjänsten genom att skicka ett mejl till folkhogskola@ljungskile.org

Kontakta biträdande rektor
Torun Elgebäck
torun.elgeback@ljungskile.org
0522-686966 om du har frågor.

Fackligt ombud Förbundet Folkhögskolelärarna: Pelle Tärnström 0522-686936

Varaktighet: Tillsvidareanställning
Tillträde: Augusti 2020 eller enligt överenskommelse.
Arbetstid/varaktighet: Heltid, tjänst motsvarande 100%.