Vi söker lärare i journalistik - Ljungskile Folkhögskola

Vill du utbilda framtidens journalister och brinner för folkbildning och demokrati? Är du en erfaren samhällsjournalist med foto och video som specialistkompetens? Välkommen med din ansökan som lärare på Journalistlinjen i Ljungskile!

Journalistlinjen på Ljungskile folkhögskola har utbildat journalister sedan 80-talet. Här får framtidens journalister plattformen inom radio, tidning, och video. Det digitala tänket präglar det praktiska arbetet på linjen.

Efter praktikperioder och avslutad utbildning vittnar många deltagare om att utbildningen är högst relevant och förankrad i mediebranschens föränderliga värld och villkor. Våra tidigare studerande återfinns på många olika redaktioner i landet.

Ditt uppdrag

Du ingår i Journalistlinjens lärarlag och kommer att bli det fjärde hjulet i ett kreativt och positivt lärarlag.

Kurser du kommer att undervisa i är framför allt foto, video och webbpublicering, men också rena teoretiska ämnen såsom mediekunskap. Du kommer även att handleda i examensarbeten.

Önskvärd bakgrund:
● Du är eller har nyligen arbetat som samhällsjournalist med en gedigen erfarenhet av bild- och videojournalistik.
● Tjänsten kan med fördel kombineras med deltidsarbete på en redaktion, eller  frilansverksamhet.
● Erfarenhet av folkbildning, pedagogiskt arbete och marknadsföring är meriterande.
● Du förväntas också delta i linjens och skolans strategiska arbete såsom rekrytering, marknadsföring och branschkontakt.
● I tjänsten ingår också tid för arbete med skolgemensamma frågor tillsammans med övrig personal och ledning.

Om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tjänstens inleds med en projektanställning under våren 2023 i mindre omfattning, som sedan kan bli en provanställning på 50 procent i augusti 2023, med möjlighet till tillsvidareanställning.

Arbetstid: Deltid motsvarande 50%

Lön: Månadslön

 

Om oss

Folkhögskolan hävdar alla människors lika värde och är en stark röst för demokratiska fri- och rättigheter. Bildning är en väg till mognad, insikt och frigörelse. Idégrunden återspeglas i pedagogiken, där deltagarna är delaktiga och medansvariga för sina studier.

Vi vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. Demokrati, kultur och globala frågor står högt på vår dagordning, vilket också återspeglar sig i kursutbudet och i allt som händer på skolan. Vi är en rörelsefolkhögskola med allt vad det innebär, vilket vi ser som en styrka. Skolan drivs av en stiftelse med tre huvudmän, Göteborgs Räddningsmission, KFUM Sverige samt Föreningen S:t Lukas Göteborg. Vår kultur bygger på varje människas aktiva delaktighet, med utgångspunkt i att alla har samma värde och bidrar till verksamheten. Ljungskile folkhögskola tar emot ungefär 280 deltagare och skolans internat har plats för 100 boende. Vi har cirka 50 anställda. Vår konferensverksamhet med 49 hotellrum, fin restaurang och vandrarhem på somrarna driver vi själva genom vårt helägda dotterbolag Kustkonferens AB.

 

Platsbeskrivning

Ljungskile folkhögskola hävdar alla människors lika värde och är en stark röst för demokratiska fri- och rättigheter. Bildning är en väg till mognad, insikt och frigörelse. Idégrunden återspeglas i pedagogiken, där deltagarna har stort inflytande på och ansvar för sina studier. Vi vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. Demokrati, kultur och globala frågor står högt på folkhögskolans dagordning, vilket också återspeglar sig i kursutbudet och i allt som händer på skolan.

Skolan tar emot ungefär 260 deltagare och internatet har plats för 110 av dessa. Undervisningen bygger på varje deltagares aktiva delaktighet, med utgångspunkten att alla har något att bidra med. Därför arbetar vi mycket med sammanhållning, grupprocesser och kamratskap.

Ljungskile folkhögskola ligger mitt emellan hav och fjäll, med fantastisk utsikt över Ljungskileviken. Närheten till skog och hav gör det lätt att komma ut i naturen. Bredfjället ligger alldeles bakom skolan med milsvida vandringsleder. I havet kan du bada eller paddla kajak.

Kontaktpersoner

Biträdande rektor: Hasse Petersson, 0522- 68 69 58, hasse.petersson@ljungskile.org

Linjeföreståndare Journalistlinjen: Stefan Johansson, 0522-68 69 48, stefan.johansson@ljungskile.org

Facklig företrädare, huvudskyddsombud: Pelle Tärnström, 0522-68 69 36, pelle.tarnstrom@ljungskile.org

 

Övrigt om ansökan

Ansökan mottages skriftligt. Vi rekryterar fortlöpande under ansökningstiden. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast: 2022-10-15. folkhogskola@ljungskile.org.

Genom att skicka in din ansökan samtycker du till att Ljungskile folkhögskola lagrar dina personuppgifter under rekryteringsprocessen. När rekryteringen är avslutad kommer alla sökande att få besked och ansökningshandlingar kommer samtidigt att raderas.

Välkommen med din ansökan!

Ljungskile folkhögskola sköter själv all rekrytering och undanber sig därför all kontakt från rekryteringsföretag.