Vi söker lärare i engelska och svenska | Ljungskile Folkhögskola

Vi söker en folkbildare som kan arbeta processinriktat och ta tillvara deltagarnas idéer för att utforma/utveckla undervisningen. Det är viktigt att du har ett genomtänkt förhållningssätt till vuxna studerande. Du ska vara delaktig i att skapa en tillåtande och lyhörd atmosfär. Mötet och samtalen mellan kollegor, deltagare och våra kontaktytor är viktiga hos oss!

Just nu söker vi någon som har ämneskompetens i engelska och svenska på gymnasienivå och grundläggande nivå. Du kommer också arbeta på vår distansutbildning med kurser på gymnasienivå. Du kommer att vara en del av arbetslaget på de allmänna kurserna och vi önskar att du har pedagogisk erfarenhet och gärna folkhögskollärarexamen eller andra erfarenheter av folkbildning. 

Vi vill att du har en tydlig förankring i folkbildningens bildningssyn och att du är intresserad av mötet mellan människor med olika bakgrund och erfarenheter. Erfarenheter av folkbildning är meriterande. 

Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en dynamisk och varm miljö. 

Beroende på din ämnesbredd och din övriga kompetens för undervisning finns det möjligheter att skapa ett bredare underlag för tjänsten och därmed även en högre tjänstgöringsgrad. 

 

Om oss

Folkhögskolan hävdar alla människors lika värde och är en stark röst för demokratiska fri- och rättigheter. Bildning är en väg till mognad, insikt och frigörelse. Idégrunden återspeglas i pedagogiken, där deltagarna har inflytande över och ansvar för sina studier.

Vi vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. Demokrati, kultur och globala frågor står högt på vår dagordning, vilket också återspeglar sig i kursutbudet och i allt som händer på skolan. 

Undervisningen bygger på varje deltagares aktiva delaktighet, med utgångspunkten i att alla har något att bidra med. Därför arbetar vi konsekvent med sammanhållande aktiviteter, grupprocess och kamratskap.

Ljungskile folkhögskola tar emot ungefär 280 deltagare och skolans internat har plats för 100 av dessa. Vi är en rörelsefolkhögskola med allt vad det innebär, vilket vi ser som en styrka. Skolan drivs av en stiftelse med tre huvudmän, Göteborgs Räddningsmission, KFUM Sverige samt Föreningen S:t Lukas Göteborg

 

Platsbeskrivning 

Ljungskile folkhögskola ligger mitt emellan hav och fjäll, med fantastisk utsikt över Ljungskileviken. Närheten till skog och hav gör det lätt att komma ut i naturen. Bredfjället ligger alldeles bakom skolan med milsvida vandringsleder. I havet kan du bada och paddla kajak.

Samhället erbjuder både det livsnödvändiga och pittoreska i affärsväg och i café- och restaurangutbud. Föreningslivet erbjuder bio, jazzmusik av hög klass, träning inom- och utomhus, golf, friluftsliv osv. Närheten till storstaden kompletterar med sitt exklusiva, stora utbud av det mesta en kan önska.


Varaktighet:
Visstid, till 220630

Tillträde: augusti 2021

Arbetstid: 70%, Beroende på din ämnesbredd och din övriga kompetens för undervisning finns det möjligheter att skapa ett bredare underlag för tjänsten och därmed även en högre tjänstgöringsgrad. 

Lön: Månadslön

 

Kontaktpersoner

Biträdande rektor: Torun Elgebäck, 0522-68 69 66, torun.elgeback@ljungskile.org

Facklig företrädare, skyddsombud: Pelle Tärnström, Lärarförbundet Folkhögskola, 0522-68 69 36, pelle.tarnstrom@ljungskile.org

 

Övrigt om ansökan

Ansökan mottages skriftligt. Vi rekryterar fortlöpande under ansökningstiden. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast: 2021-05-27. Skicka in din ansökan via e-post: folkhogskola@ljungskile.org.

Genom att skicka in din ansökan samtycker du till att Ljungskile folkhögskola kommer att lagra dina personuppgifter under rekryteringsprocessen. När rekryteringen är avslutad kommer alla sökande att få besked och ansökningshandlingar kommer samtidigt att raderas.

Välkommen med din ansökan!

Ljungskile folkhögskola sköter själv all rekrytering och undanber därför all kontakt från rekryteringsföretag.