Vi söker kommunikatör | Ljungskile Folkhögskola

Vill du vara med och utveckla Ljungskile folkhögskola och Kustkonferens AB inför framtiden?

Som kommunikatör på Ljungskile folkhögskola och Kustkonferens AB har du det övergripande ansvaret för vår marknadsföring, extern kommunikation och deltagarrekrytering. Du arbetar både strategiskt och operativt för att nå ut med våra folkhögskolekurser, evenemang och vår hotell- och konferensverksamhet till lämpliga målgrupper. Du har nära samarbete med skolans pedagoger, kursansvariga, konferensverksamheten och studie- och yrkesvägledare. Du har, eller bygger upp, ett starkt nätverk och arbetar aktivt med att söka nya deltagare till våra linjer samt kunder till våra övriga verksamheter. 

I arbetet ingår att uppdatera webbsida, skapa innehåll på sociala medier, skicka ut pressmeddelanden mm. Du ansvarar också för informationstexter till annonser samt grafisk formgivning av trycksaker. Vidare arbetar du med att planera och delta på events och mässor och är vår representant på utbildningsmässor. Du kan arbeta självständigt och har förmågan att ta ansvar och planera din egen tid. Erfarenhet av projektledning är meriterande. 

 

Vem är du?

För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du har en utbildning inom information/kommunikation. Du har stor kunskap i att kommunicera via webb och sociala medier och har några års erfarenhet av likvärdiga arbetsuppgifter, inom konferens och/eller utbildningsområdet. Du har en utvecklad känsla för grafisk formgivning och erfarenhet av trycksaksproduktion. Kunskaper i rörlig bild är önskvärd. Det är meriterande om du har pedagogisk erfarenhet/intresse och kunskap om folkbildning. Det är viktigt för oss att du ser styrkorna hos vår verksamhet och kan kommunicera detta.

 

Om oss

Folkhögskolan hävdar alla människors lika värde och är en stark röst för demokratiska fri- och rättigheter. Bildning är en väg till mognad, insikt och frigörelse. Idégrunden återspeglas i pedagogiken, där deltagarna är delaktiga och medansvariga för sina studier.

Vi vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. Demokrati, kultur och globala frågor står högt på vår dagordning, vilket också återspeglar sig i kursutbudet och i allt som händer på skolan. Vi är en rörelsefolkhögskola med allt vad det innebär, vilket vi ser som en styrka. Skolan drivs av en stiftelse med tre huvudmän, Göteborgs Räddningsmission, KFUM Sverige samt Föreningen S:t Lukas Göteborg. Vår kultur bygger på varje människas aktiva delaktighet, med utgångspunkt i att alla har samma värde och bidrar till verksamheten. Ljungskile folkhögskola tar emot ungefär 280 deltagare och skolans internat har plats för 100 boende. Vi har cirka 50 anställda. Vår konferensverksamhet med 49 hotellrum, fin restaurang och vandrarhem på somrarna driver vi själva genom vårt helägda dotterbolag Kustkonferens AB.

 

Platsbeskrivning

Ljungskile folkhögskola ligger mitt emellan hav och fjäll, med fantastisk utsikt över Ljungskileviken. Närheten till skog och hav gör det lätt att komma ut i naturen. Bredfjället ligger alldeles bakom skolan med milsvida vandringsleder. I havet kan du bada, segla och paddla kajak.

I samhället finns många butiker, kaféer och restauranger. Det rika föreningslivet erbjuder bio, jazzmusik av hög klass, träning inom- och utomhus, fotboll, golf med mera. Närheten till Uddevalla (20 minuter) och Göteborg (60 minuter) kompletterar med ett stort utbud av det mesta en kan önska.


Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Arbetstid/varaktighet: Deltidstjänst motsvarande 60%. Möjlighet till ökad tjänstgöring beroende på kompetens.

Lön: Månadslön

 

Kontaktpersoner

Rektor/VD: Martin Callermo, 0522- 68 69 63, martin.callermo@ljungskile.org

Biträdande rektor: Torun Elgebäck, 0522-68 69 66, torun.elgeback@ljungskile.org

Facklig företrädare, skyddsombud: Pelle Tärnström, Lärarförbundet Folkhögskola, 0522-68 69 36, pelle.tarnstrom@ljungskile.org

 

Övrigt om ansökan

Ansökan mottages skriftligt. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast: 2021-05-23. Skicka in din ansökan via e-post: folkhogskola@ljungskile.org

Genom att skicka in din ansökan samtycker du till att Ljungskile folkhögskola kommer att lagra dina personuppgifter under rekryteringsprocessen. När rekryteringen är avslutad kommer alla sökande att få besked och ansökningshandlingar kommer samtidigt att raderas.

Välkommen med din ansökan!

Ljungskile folkhögskola sköter själv all rekrytering och undanber sig därför all kontakt från rekryteringsföretag.