Vi söker biträdande rektor | Ljungskile Folkhögskola

Vill du vara med och utveckla Ljungskile folkhögskola och Kustkonferens AB inför framtiden?

Vi söker dig som vill vara med och leda Ljungskile folkhögskola. Du kommer att jobba ihop med folkhögskolans rektor/VD och den biträdande rektorn för den pedagogiska verksamheten. Tjänsten innebär att biträda rektor/VD i VD-ansvaret för Kustkonferens AB med uppgift att bedriva konferensverksamhet, restaurang, hotell och vandrarhem. Du blir direkt underställd rektor/VD.

Arbetet innebär dessutom att du har det operativa ansvaret för Ljungskile folkhögskolas och Kustkonferens AB:s ekonomi, fastigheter och marknadsföring. Du kommer att arbeta i en miljö med nära samverkan mellan folkhögskola och konferensanläggning. Du blir chef med det operativa ansvaret för driftsfunktionerna kök, fastighet, lokalvård, reception och administration, och kommer även att arbeta strategiskt med skolans utveckling.

Du kommer till en välfungerande organisation med stora utmaningar inför framtiden.

 

Vem är du?

Vi söker dig som är förankrad i folkbildningens bildningssyn och verksamhetens värdegrund. Det är viktigt för oss att du har erfarenhet från eller kunskap om folkrörelsebaserad verksamhet. Du ska tycka att det är roligt att samverka med många parter. Du skapar en tillitsfull och lyhörd atmosfär och har en förmåga att entusiasmera, leda och fördela ansvar. Du måste också vara initiativrik och modig. Vi förutsätter att du har en akademisk utbildning med relevant inriktning. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en dynamisk och varm miljö.

Vi söker Dig som kan kombinera ett operativt ansvar med blick för det strategiska.

Du har god erfarenhet av ledarskap, organisation och ekonomistyrning, fastighetsansvar och marknadsföring. Du besitter kompetens kring att hantera frågor om bolag, skattefrågor, avtal etc. Förutom kunskap om årsredovisning, budget samt övriga ekonomirutiner så lägger vi stor vikt vid din analytiska förmåga, att du kan se helheten, stödja ledningen med bra underlag för beslut samt att du har ett pedagogiskt förhållningssätt och kan presentera och förklara ekonomi för samtliga i organisationen.

En del av dina arbetsuppgifter kommer att innebära att du utvecklar vår kurs- och konferensverksamhet. Vi ser därför gärna att du har ett brett nätverk i regionen.

 

Om oss

Folkhögskolan hävdar alla människors lika värde och är en stark röst för demokratiska fri- och rättigheter. Bildning är en väg till mognad, insikt och frigörelse. Idégrunden återspeglas i pedagogiken, där deltagarna är delaktiga och medansvariga för sina studier.

Vi vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. Demokrati, kultur och globala frågor står högt på vår dagordning, vilket också återspeglar sig i kursutbudet och i allt som händer på skolan. Vi är en rörelsefolkhögskola med allt vad det innebär, vilket vi ser som en styrka. Skolan drivs av en stiftelse med tre huvudmän, Göteborgs Räddningsmission, KFUM Sverige samt Föreningen S:t Lukas Göteborg. Vår kultur bygger på varje människas aktiva delaktighet, med utgångspunkt i att alla har samma värde och bidrar till verksamheten. Ljungskile folkhögskola tar emot ungefär 280 deltagare och skolans internat har plats för 100 boende. Vi har cirka 50 anställda. Vår konferensverksamhet, hotell, restaurang och vandrarhem driver vi själva genom vårt helägda dotterbolag Kustkonferens AB.

 

Platsbeskrivning

Ljungskile folkhögskola ligger mitt emellan hav och fjäll, med fantastisk utsikt över Ljungskileviken. Närheten till skog och hav gör det lätt att komma ut i naturen. Bredfjället ligger alldeles bakom skolan med milsvida vandringsleder. I havet kan du bada, segla och paddla kajak.

I samhället finns många butiker, kaféer och restauranger. Det rika föreningslivet erbjuder bio, jazzmusik av hög klass, träning inom- och utomhus, fotboll, golf med mera. Närheten till Uddevalla (20 minuter) och Göteborg (60 minuter) kompletterar med ett stort utbud av det mesta en kan önska.

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde: 15 augusti 2021 eller enligt överenskommelse.

Arbetstid/varaktighet: 100%, Lön: Månadslön

 

Kontaktpersoner:

Rektor/VD: Martin Callermo, 0522- 686963, martin.callermo@ljungskile.org

Biträdande rektor: Torun Elgebäck, 0522-686966, torun.elgeback@ljungskile.org

Facklig företrädare, skyddsombud: Pelle Tärnström, FF, 0522-686936, pelle.tarnstrom@ljungskile.org

 

Övrigt om ansökan

Ansökan mottages skriftligt. Vi kommer att kalla till intervju löpande under rekryteringstiden. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast: 2021-03-15 till folkhogskola@ljungskile.org

Ljungskile folkhögskola sköter själv all rekrytering och vi undanber oss därför all kontakt från rekryteringsföretag.

 

Mer om oss

Vår vision:
Rum för utveckling – kraft till förändring
• fokus på kultur, livsåskådning och globala frågor
• i mötet mellan människors olikheter
• med framtidens samhällsaktörer för hållbar utveckling

Värdegrund som Ljungskile folkhögskola utgår från:

En människosyn som vilar på alla människors lika rätt och värde, vilket vi lever genom bland annat ett respekt­fullt och förstående bemötande, öppen kommunikation och gemenskap.
En pedagogisk grundsyn som utgår från övertygelsen om människans formbarhet i mötet med andra och den förändringskraft som ligger i det mellanmänskliga mötet. Detta lever vi genom utgå från deltagarnas kompetens och behov i vårt pedagogiska arbete samt bekräfta, bejaka, utmana och provocera deltagarna och bereda plats för helhetssyn, förståelse och växande.
En bildningssyn där bildning uppstår när kunskapen blir personlig och en del av det egna jaget vilket vi lever genom att värdera individens totala utveckling.
En kunskapssyn som bygger på humanistiska och demokratiska värderingar och innebär ett lärande som skapar helheter och en djupare förståelse av sammanhang. Den kunskap man tillägnar sig på folkhögskolan ska vara användbar och anpassad till verkligheten men också intellektuellt och kulturellt stimulerande. Detta lever vi genom att utgå från hela människan och sträva efter att utveckla alla delar hos en person, att ge konkret kunskap för vardagslivet och ge varandra både positiv och negativ respons på ett konstruktivt sätt.

Arbetsgivare: Ljungskile folkhögskola
Besöksadress: Valdemar Svenssons väg 11, 459 31 Ljungskile
Hemsida: www.ljungskile.org
Arbetsplatsen är belägen i Uddevalla kommun