Vi söker biträdande rektor, vikariat - Ljungskile Folkhögskola

Arbetsuppgifter

Du har ett delegerat ansvar för skolverksamheten, dvs skolan allmänna och särskilda långkurser samt att ha verksamhets-, personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar inom ditt ansvarsområde. Du kommer att ha ansvar för (bland annat) ansökningar, uppföljningar och rapportering av statsbidrag och övriga medel.

Du kommer att ha personalansvar för ca 30 medarbetare med tillhörande ansvar för medarbetarsamtal, tjänsteplanering och arbetsmiljö. Du kommer arbeta med deltagarrelaterade frågor, såsom elevvårdande och drogförebyggande arbete, hälsofrämjande frågor och frågor kopplade till skolans internat. Du förväntas driva frågor om pedagogisk utveckling.

Tjänsten ingår i Stiftelsens ledningsgrupp tillsammans med Rektor/ VD samt biträdande rektor/biträdande VD.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av folkhögskola i ledande funktion. Det är viktigt att du har ett genomtänkt förhållningssätt till vuxna studerande. Du ska vara delaktig i att skapa en tillåtande och lyhörd atmosfär. Du behöver arbeta självständigt, vara flexibel och ha hög social kompetens. Vi vill att du har en tydlig förankring i folkbildningens bildningssyn och skolans värdegrund. Du bör också vara ekonomiskt sinnad, strukturerad och organiserad. Vi förutsätter att du har en akademisk grundutbildning med relevant inriktning. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en dynamisk och varm miljö.

 

Om tjänsten

Tillträde: Januari 2022, eller enligt överenskommelse

Varaktighet: Visstid, 6 månader

Arbetstid: 100%

Lön: Månadslön

 

Om oss

Folkhögskolan hävdar alla människors lika värde och är en stark röst för demokratiska fri- och rättigheter. Bildning är en väg till mognad, insikt och frigörelse. Idégrunden återspeglas i pedagogiken, där deltagarna är delaktiga och medansvariga för sina studier.

Vi vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. Demokrati, kultur och globala frågor står högt på vår dagordning, vilket också återspeglar sig i kursutbudet och i allt som händer på skolan. Vi är en rörelsefolkhögskola med allt vad det innebär, vilket vi ser som en styrka. Skolan drivs av en stiftelse med tre huvudmän, Göteborgs Räddningsmission, KFUM Sverige samt Föreningen S:t Lukas Göteborg. Vår kultur bygger på varje människas aktiva delaktighet, med utgångspunkt i att alla har samma värde och bidrar till verksamheten. Ljungskile folkhögskola tar emot ungefär 280 deltagare och skolans internat har plats för 100 boende. Vi har cirka 50 anställda. Vår konferensverksamhet med 49 hotellrum, fin restaurang och vandrarhem på somrarna driver vi själva genom vårt helägda dotterbolag Kustkonferens AB.

 

Platsbeskrivning

Ljungskile folkhögskola ligger mitt emellan hav och fjäll, med fantastisk utsikt över Ljungskileviken. Närheten till skog och hav gör det lätt att komma ut i naturen. Bredfjället ligger alldeles bakom skolan med milsvida vandringsleder. I havet kan du bada, segla och paddla kajak.

I samhället finns många butiker, kaféer och restauranger. Det rika föreningslivet erbjuder bio, jazzmusik av hög klass, träning inom- och utomhus, fotboll, golf med mera. Närheten till Uddevalla (20 minuter) och Göteborg (60 minuter) kompletterar med ett stort utbud av det mesta en kan önska.

 

Kontaktpersoner

Rektor/VD: Martin Callermo, 0522- 68 69 63, martin.callermo@ljungskile.org

Facklig företrädare, Lärarförbunder Folkhögskola: Jan Johansson, 0522-68 69 34, jan.johansson@ljungskile.org

Facklig företrädare, Vision: Ingalill Rydén, 0522-68 69 39, ingalill.ryden@ljungskile.org

Huvudskyddsombud: Pelle Tärnström, 0522-68 69 36

 

Övrigt om ansökan

Ansökan mottages skriftligt. Vi rekryterar fortlöpande under ansökningstiden och kan avsluta rekryteringen under ansökningstiden. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt, dock senast: 2021-12-15. folkhogskola@ljungskile.org.

Genom att skicka in din ansökan samtycker du till att Ljungskile folkhögskola lagrar dina personuppgifter under rekryteringsprocessen. När rekryteringen är avslutad kommer alla sökande att få besked och ansökningshandlingar kommer samtidigt att raderas.

Välkommen med din ansökan!

Ljungskile folkhögskola sköter själv all rekrytering och undanber sig därför all kontakt från rekryteringsföretag.