Vi deltar i Musikhjälpen | Ljungskile Folkhögskola

Ljungskile folkhögskola har en bössa i Musikhjälpen. För Ljungskile folkhögskola är det viktigt att vara samhällsengagerad och ta ställning för allas lika värde och allas lika rätt till ett jämlikt liv. Det är en av våra grundvärderingar, som värderas högt både av personal och kursdeltagare. Att sex används som vapen är fruktansvärt och i år fokuserar Musikhjälpen på detta ämne.  Har vi som skola möjlighet att bidra till att detta förändras är det en självklarhet att göra det. Vi vill tillsammans stå upp för en bättre värld, där alla människor värderas lika och där sex inte är ett vapen!

Skänka till bössan

  Alla som vill kan vara med och bidra i denna bössa.  Du hittar bössan här.  Bössan är öppen till 31 december.

Detta är Musikhjälpen

En decembervecka om året sänder Sveriges Radio dygnet runt för att lyfta fram en undanskymd mänsklig katastrof. Tre programledare flyttar in i en glasbur på ett torg i en svensk stad. I 144 timmar samlar de in pengar till Radiohjälpen och informerar kring ett rättviseprojekt. Musikhjälpen 2019 sänds 9-15 december från Stora torget i Västerås. Programmet sänds non-stop i P3 och på SVT Play, och stora delar av dygnet i SVT. Många andra städer väljer att haka på med olika evenemang för att stötta och uppmärksamma ämnet. I år deltar Uddevalla med aktiviteter på Kungstorget i 24 timmar från 13/12 kl. 15.

musikhjälpen ljungskile folkhögskola

Musikhjälpen startade 2008. Första året samlades 3 miljoner in, 2018 med temat Barn är inte till salu samlades totalt in 50 miljoner. Årets tema är Sex är inte ett vapen. Tyvärr är det vanligt med våldtäkter och annat sexuellt våld i krig och konflikter, med åratal av lidande som följd. Även död. Detta vill Musikhjälpen uppmärksamma och ändra på. Läs mer om temat på länken.

I Musikhjälpen är det din musik – och ditt engagemang – som räddar liv.

Som ett kitt i hela sändningen ligger publikens låtönskningar som alla bidrar till insamlingen. Man kan önska låtar via Musikhjälpens app och betala valfritt belopp per önskning, dock minst 50 kr. Under veckan får programledarna i buren besök av engagerade människor som på olika sätt bidrar till kampen för årets tema. Artister uppträder och kända människor kommer på besök för att engagera sig, liksom olika privatpersoner som startat olika insamlingar.

musikhjälpen programdeltagare

Årets programledare i musikburen: Daniel Hallberg, Miriam Bryant och Farah Abadi.

Så här når du musikhjälpen för att önska musik: Hashtagen är #mh19 och vi finns att kontakta på de flesta stora sociala medier-plattformar. Du kan även mejla oss direkt på musikhjalpen@sverigesradio.se.