Vårdlärare sökes till ny kurs | Ljungskile Folkhögskola

Till hösten planerar vi att starta en ny vård- och omsorgsutbildning på folkhögskolan. Utbildningen är på 2 år och motsvarar de kurser som ges på gymnasieskolans vård- och omsorgsprogram.

Du kommer att tillsammans med en kollega att ansvara för en tvåårig gymnasial Vård och omsorgsutbildning. Det innebär bland annat kursplanering, undervisning, kontakt med praktikplatser och mentorskap för kursdeltagare. För att trivas hos oss är det en förutsättning att du är intresserad av mötet mellan människor med olika bakgrund och erfarenheter, och du bör ha en god förankring i folkbildningens bildningssyn och skolans värdegrund.

Utbildning/erfarenhet:

Vi söker en lärare med gedigen kompetens inom vårdområdet. Kanske såsom legitimerad sjuksköterska inom omsorg eller undersköterska med lång yrkeserfarenhet och intresse för pedagogik och undervisning inom området? Vi ser gärna att du är legitimerad yrkeslärare med behörighet inom ämne vård- och omsorgsprogrammet på gymnasienivå eller inom vuxenutbildningen.

Vi söker en folkbildare som kan arbeta processinriktat och ta tillvara deltagarnas idéer för att utforma/utveckla undervisningen. Det är viktigt att du har ett genomtänkt förhållningssätt till vuxna studerande. Du ska vara delaktig i att skapa en tillåtande och lyhörd atmosfär.

Vi önskar att du har pedagogisk erfarenhet från skola och gärna folkhögskollärarexamen eller andra erfarenheter av folkbildning.

Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en dynamisk och varm miljö.

Välkommen med din ansökan!

Beroende på din ämnesbredd och din övriga kompetens för undervisning finns det möjligheter att skapa ett bredare underlag för tjänsten och därmed även en högre tjänstgöringsgrad. Utbildningen är tvåårig och därför strävar vi efter att visstidsanställningen kan förlängas.

 

Kontaktpersoner

Torun Elgebäck
biträdande rektor
0522-68 69 66
Johannes Huss
Rektor
0522-68 69 37

Fackliga kontaktpersoner

Pelle Tärnström
Skyddsombud
0522-68 69 36

Ansök via mejl

Ansök senast 14 juni
Ange referens Vårdlärare i din ansökan
Mejla din ansökan till folkhogskola@ljungskile.org

Om skolan

Ljungskile folkhögskola hävdar alla människors lika värde och är en stark röst för demokratiska fri- och rättigheter. Bildning är en väg till mognad, insikt och frigörelse. Idégrunden återspeglas i pedagogiken, där deltagarna har stort inflytande på och ansvar för sina studier

Vi vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. Demokrati, kultur och globala frågor står högt på vår dagordning, vilket också återspeglar sig i kursutbudet och i allt som händer på skolan.

Skolan tar emot ungefär 260 deltagare och internatet har plats för 110 av dessa.

Undervisningen bygger på varje deltagares aktiva delaktighet, med utgångspunkten att alla har något att bidra med. Därför arbetar vi mycket med sammanhållning, grupprocesser och kamratskap.

Ljungskile folkhögskola ligger mitt emellan hav och fjäll, med fantastisk utsikt över Ljungskileviken. Närheten till skog och hav gör det lätt att komma ut i naturen. Bredfjället ligger alldeles bakom skolan med milsvida vandringsleder. I havet kan du bada eller paddla kajak.