Klassisk gitarrprofil - Ljungskile Folkhögskola

Klassisk gitarrprofil

Klassisk gitarrprofil vid Ljungskile folkhögskola är upplagd så den blir en god förberedelse för bl a musikhögskolan.

Vid musiklinjen studerar du förutom ditt huvudinstrument även kärnämnen i musik, såsom gehör och satslära, musikhistoria med formanalys, ensemble och kör. Detta medför att du kan ägna mycket tid att fördjupa dig på ditt huvudinstrument liksom att spela i de olika ensembler som du deltager i. Förutom ensemble erbjuds du också möjlighet att spela i gitarrorkester.

Utöver standarrepertoar arbetar vi med att utveckla din teknik. Det medför att du får en solid grund att stå på oavsett om du väljer att satsa på musik/musikhögskola eller inte i framtiden.

På klassik gitarrprofil får du möjlighet att medverka på flertalet konserter såväl på skolan som utanför.

Musiklinjen gästas årligen av föreläsare/musiker och musiklinjens lärare ger återkommande konserter vid skolan.

Ljungskile folkhögskola är vackert beläget vid havet och det finns goda förbindelser med både tåg och buss till Göteborg. Närheten till Göteborg ger också möjlighet att ta del av bl a konserthusets och operans rika programutbud.

Undervisningen leds av gitarrpedagog/musiker Christer Brodén som sedan 1986 undervisat och gett konserter såväl i Norden som flertalet länder i Europa. För mer info om Christer, besök www.christerbroden.com och www.myspace.com/cbroden

Vid antagningsprov klassisk gitarr framförs ett eller två valfria stycken från den klassiska gitarrrepertoaren.

Här kan du höra våra lärare i gitarr och slagverk spela verk för gitarr och marimba i skolans kapell:

Studerande vid musiklinjens gitarrprofil 2011–2012. Repetition i kapellet.

Introduktionsprofil

På gitarr lär du dig grunderna för att spela klassisk/spansk gitarr. Kursen omfattar grundläggande repertoar, grundläggande teknik, grundläggande ackordspel samt att du får möjlighet att spela i ensemble, gitarrorkester mm.

Kursen ger dig en god grund för att studera vidare inom folkhögskolans ordinarie musiklinje, eller bara glädjen över att få en solid grund att utgå ifrån då du musicerar!