Jazz / afroprofil - Ljungskile Folkhögskola

Jazz/afroprofil

Afro-amerikansk profil vid Ljungskile folkhögskola är upplagd så att den blir en god förberedelse för bland annat musikhögskolan.

Vid jazzlinjen studerar du förutom ditt huvudinstrument och binstrument, även kärnämnen i musik, såsom gehör och teori/jazzharmonik, jazzmusikhistoria, ensemble och kör. Detta medför att du kan ägna mycket tid att fördjupa dig på ditt huvudinstrument liksom att spela i de olika ensembler som du deltager i.

I ämnet ensemble arbetar vi dels med standardrepertoaren från The American Songbook och dels med nutida progressiv jazz.

Utöver ensemble arbetar vi med att utveckla din teknik. Det medför att du får en solid grund att stå på oavsett om du väljer att satsa på musik/musikhögskola eller inte i framtiden.

På jazzlinjen får du möjlighet att medverka på flertalet konserter såväl på skolan som utanför, t ex på jazzklubben i Ljungskile.

Musiklinjen gästas årligen av föreläsare/musiker och musiklinjens lärare är också verksamma som aktiva musiker.

Ljungskile folkhögskola är vackert belägen vid havet och det finns goda förbindelser med både tåg och buss till Göteborg. Närheten till Göteborg ger också möjlighet att ta del av konsertutbudet på t ex jazzklubben Nefertiti, eller kanske själv delta i något av klubbens tisdagsjam.