Allmän kurs språk och samhälle | Ljungskile Folkhögskola

ALLMÄN KURS – SPRÅK OCH SAMHÄLLE

> Få behörighet i svenska som andraspråk

> Du får en personlig studieplan

> Motsvarar grundskolans kurser 

Vill du utvecklas i svenska språket tillsammans med andra i en trivsam miljö på väg mot din gymnasiebehörighet? Då är detta kursen för dig.

Språk och samhälle är en språk- och studieförberedande kurs där du också lär dig mer om samhället och världen omkring oss, som demokrati, livsåskådning och miljö. Vi tränar svenska språket, bland annat svensk grammatik, olika texttyper och redovisningsformer.

Du har möjlighet att få behörighet i svenska som andraspråk grund efter 1 eller 2 år.  Engelska och matematik kan läsas som tillval.

Under året får du studievägledning och hjälp med en personlig planering för vidare studier för just dig.

Utöver studierna tillsammans med klassen ingår skolgemensamma aktiviteter på en folkhögskola, och det är en naturlig del av studierna hos oss. Vi vill att skolsamhället ska berika deltagarna, och att deltagarna ska berika skolan. De flesta av aktiviteterna sker på skoltid och kan påverka schemat. En del av aktiviteterna, till exempel Bohuskväll, julavslutning med mera sker på kvällstid. Välkommen att få uppleva ett folkhögskoleår!

 

Hör av dig till oss

Linn Gunnarsdotter, lärare: 0736-44 65 46, linn@ljungskile.org.

Susanne Fjällemark, lärare: 0706-57 22 24, susanne@ljungskile.org 

Antagning pågår, välkommen med din ansökan.

Har du frågor?

Hör av dig till:

 

 

SNABBFAKTA

Ansökan: Ansök här. Löpande antagning, lediga platser finns!

Längd: 1-2 år.

Studiefart: 100 procent/studier på heltid.

Kursstart: 23 augusti 2021

Studiemedelsberättigad: Ja

FÖRKUNSKAPSKRAV

För att kunna börja kursen bör du ha godkänt i SFI D eller ha motsvarande kunskaper. Skicka in alla intyg och betyg från tidigare studier tillsammans med din ansökan.

OM UTBILDNINGEN

Det är viktigt att du kan studera och närvara på heltid eftersom folkhögskolestudier bygger på deltagande och samarbete. Vi jobbar oftast i vår egen klass men inte bara. Det är många samlingar och aktiviteter tillsammans med andra som går på skolan. Vi åker också iväg på studiebesök ibland.

Kurstid: Ett år med möjlighet till förlängning ytterligare ett år. Sedan har du möjlighet att söka till skolans andra allmänna kurser för att läsa in din gymnasiekompetens.