Sommarkurs- och jubileumsvecka 100! - Ljungskile Folkhögskola

SOMMARKURS- OCH JUBILEUMSVECKA 100!

Fira Ljungskile folkhögskolas 100 år med oss! Ta chansen att utveckla nya kunskaper och träffa nya människor under vår jubileumsvecka 2–7 juli! Klicka på rubriken för att läsa mer om kurserna.


 

Klädsömnad och redesign

Nysömnad eller återbruk – du väljer själv vad du vill jobba med! Välkommen till en kursvecka där du får hjälp med klädsömnad, mönsteranpassningar eller att göra om kläder du inte använder. Du tar själv med dig dina projekt, egen symaskin och allt annat du behöver. Visst material kan finnas att tillgå.
Kursledare: Lotta Jarl, designer och textillärare
Antal platser: 15
Sista ansökningsdag: 3 juni


 

Glada surdegar och rökta fiskar – Mat med insikt och utsikt

Vi öppnar upp vårt stora kök och ni får möjlighet att baka och laga mat i ett riktigt restaurangkök! Alla är välkomna och inga särskilda förkunskaper behövs. Under veckan så bakar vi surdegsbröd i vårt bageri, provar på att röka olika sorters livsmedel i vår egengjorda rök, lagar och pratar vegetarisk mat med fokus på hållbarhet och så gör vi även en liten hemlig utflykt under veckan i vårt närområde, vårt vackra Bohuslän. Allt detta i en miljö med hänförande utsikt som ger er möjligheten att komma till gastronomisk insikt.
Kursledare: Våra välmeriterade kockar på Ljungskile folkhögskola Kurs & Konferens
Antal platser: 12
Sista ansökningsdag: 3 juni


 

Goda gemenskaper – ”My beloved community”

Hur bygger vi goda gemenskaper som står redo att möta vår tids utmaningar? Välkommen till en kursvecka med stadsvandring, skogsutflykt och arbete i projektgrupper. Vad kännetecknar vår tids samhällen och vad upplever vi saknas? Hur kan vi inspireras av skogen i hur vi bygger våra lokala miljöer? Hur ser vi på resurser och resursutbyte mellan människa och miljö? Tillsammans utforskar vi hur man kan bygga en hoppfull och inbjudande gemenskap i en tid präglad av oro, polarisering och instabilitet.
Kursledare: Gabriel Liljenström, folkbildare och författare.
Antal platser: 25
Sista ansökningsdag: 3 juni


 

Västafrikansk dans och musik

Utforska en värld av rytmer från Västafrika! Julien Djenke är dansare, koreograf och musiker från Togo/Benin vars passion är att dela sin kultur och låta andra upptäcka glädjen i dansen och musiken. Välkommen till en vecka fylld av energi, glädje, dans, trummor och sång!
Kursledare: Julien Djenke, dansare, koreograf och musiker
Antal platser: 15
Sista ansökningsdag: 3 juni


 

Oljemåleri

Vill du måla i olja? Under en sommarvecka fyller vi rummen med stafflier, målarbord, oljefärg, penslar och kreativt material! Fokus ligger på oljemåleri och kursen börjar med att blanda färg som sedan kan användas under hela målarveckan tillsammans med andra material. Om vädret tillåter är vi ute i omgivningarna för att fylla på våra sinnen med inspiration och motivval. Oavsett om du är van oljemålare eller nybörjare får du personlig vägledning och roliga utmaningar.
Kursledare: Sofia Bergman, målare och formgivare
Antal platser: 15
Materialavgift: 1.750 kr
Sista ansökningsdag: 3 juni


 

Skrivretreat

Letar du efter struktur och fokus i ditt skrivande? Ägna en sommarvecka åt ditt eget skrivande i en lugn, inspirerande miljö och i gemenskap med andra skribenter. Skrivprojekt av alla slag är välkomna: skönlitterära, akademiska eller helt andra. Vi samlas kring skrivandet som process och delar med oss av erfarenheter, motstånd och framgångar. Du guidas av erfarna retreatledare från Göteborgs universitet.
Kursledare: Anki Hult och Emma Karin Brandin, handledare i språk och skrivande
Antal platser: 20
Sista ansökningsdag: 3 juni


 

Grundpris för alla kurserna:

Helpension i enkelrum vandrarhem: 5.820:-
Helpension med del i 2-bäddsrum vandrarhem: 5.320:-
Helpension i enkelrum hotell: 8.270:-
Helpension med del i 2-bäddsrum hotell: 6.795:-
Dagpaket (ej övernattning): 3.820:-


 

Kontakt:

Frågor besvaras på telefon 0522-68 69 70 eller via e-post till info@ljungskile.org.