Vill du vara med och leda en kreativ folkhögskola? - Ljungskile Folkhögskola

Vill du vara med och leda en kreativ folkhögskola?

Ljungskile folkhögskola söker rektor från början av 2018 till ett delat ledarskap med nuvarande rektor. Vår vision är att ge människor Kraft till utveckling.

Vi tror att rätt person har erfarenhet av pedagogiskt arbete med långkurser och folkbildning vid folkhögskola och av aktivt arbete inom folkrörelser och civilsamhälle. Du har kompetens och erfarenhet kring personalledning i en samrådskultur. Du ska vara trygg i dig själv, prestigelös och kunna fungera väl ihop med skolans andra rektor, styrelse och presidium.

Därtill är det bra om du har erfarenhet av något eller ett par av följande områden som rektorerna i det delade ledarskapet ansvarar för: personalutveckling, pedagogiskt utvecklingsarbete, kortkurser och uppdragsutbildningar, ekonomi, fastighetsfrågor och externfinansierade projekt.

Ljungskile folkhögskola har cirka 60 anställda. Vår kärnverksamhet är långkurser med 200 studerande, varav hälften bor på vårt eget internat. Dessutom driver vi kortkurser och uppdragsutbildningar. Vår konferensverksamhet, restaurang och vandrarhem driver vi genom vårt helägda dotterbolag Kustkonferens AB och en extern entreprenör.

Vår skola är en rörelsefolkhögskola med profilområden kultur, livsåskådning och globala frågor. Vi prioriterar en konstruktiv dialog mellan personal, skolledning och styrelse. Du kommer till en välfungerande organisation med stora utmaningar inför framtiden – det är dessa du skall ha inspiration och kraft till.

Din ansökan vill vi ha senast 10 september, scanna och bifoga eventuella bilagor och maila till: folkhogskola@ljungskile.org

Tjänsten omfattar 80-100 %

Tillträde årsskiftet 2017-2018 eller enligt överenskommelse.

Tag gärna kontakt och låt oss berätta mer!
Tillförordnad rektor Johannes Huss, telefon 0736-44 65 37, e-post johannes.huss@ljungskile.org eller
styrelsens ordförande Gunnar Henning, telefon 0705-75 14 96, e-post gunnarhenning@hotmail.com

>Klicka här för att se annons