Midsommarfirande med dans runt lövad stång - Ljungskile folkhögskola

En fullspäckad midsommarafton väntar på Ljungskile folkhögskola med dans runt lövad stång, en jazzig midsommarkonsert och dansstuga med svensk och internationell folkdans.

– Jag är så taggad, säger sångerskan Karin Inde.

Midsommar

Fira midsommar med bland andra Karin Inde och Hans Grundberg.

Klockan 17 drar den traditionsenliga dansen igång på midsommarafton under ledning av spelmännen Lindie och Petter Boström. Då kommer stången redan vara lövad och rest för att ge mer tid åt dansen. Bullar, kaffe och Festis finns till försäljning, förhoppningsvis utomhus i strålande solsken, men vid dåligt väder inne i huvudbyggnaden.

Dansstuga för barn och vuxna

Om dansen lockade kan besökarna fortsatta i samma bana. Med start klockan 18 och två timmar framåt håller Göteborgs Internationella Folkdansklubb dansstuga för både barn och vuxna. Då lär Katrin Rigstedt och Christine Fredriksen ut både svensk och internationell folkdans. Maud Söderstedt och Lars-Gunnar Franzén från Folkmusikkafeet i Göteborg spelar.

Jazziga sommarkonsert

Klockan 18.30 väntar årets midsommarkonsert i Grundvigsalen med Karin Inde på sång, Anders Persson på piano, Hans Grundberg på bas och Terje Sundby på trummor. Hans Grundberg, som också är lärare på musiklinjen på folkhögskolan, spelade på midsommar första gången redan 1969.

– Det blir en bukett av jazzlåtar och sommarvisor, säger han om årets upplaga.

Konserten på folkhögskolan är den enda offentliga spelningen för sångerskan och musikern Karin Inde i år.

– Vi har hittat låtar, både äldre och nyare, som är midsommar för oss. Det blir sommarkänslor i jazztappning!

Entrén till midsommarkonserten är 100 kronor.