Lärare sökes | Ljungskile Folkhögskola

Ljungskile folkhögskola söker folkbildare! Just nu har vi behov av en lärare med kompetens i engelska, gärna även Svenska eller Svenska som andraspråk. Du kommer att vara en del av arbetslaget på de allmänna kurserna och vi önskar att du har pedagogisk erfarenhet och tydlig förankring i folkbildningens bildningssyn.

Ljungskile folkhögskola tar emot ungefär 260 deltagare och internatet har plats för 110 av dessa. Skolan är en av Sveriges tio största folkhögskolor och har flera välrenommerade utbildningar med deltagare från hela landet. Undervisningen bygger på varje deltagares aktiva delaktighet, med utgångspunkten att alla har något att bidra med. Därför arbetar vi mycket med sammanhållning, grupprocesser och kamratskap.

Ljungskile folkhögskola hävdar alla människors lika värde och är en stark röst för demokratiska fri- och rättigheter. Bildning är en väg till mognad, insikt och frigörelse. Idégrunden återspeglas i pedagogiken, där deltagarna har stort inflytande på och ansvar för sina studier

Vi vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. Demokrati, kultur och globala frågor står högt på vår dagordning, vilket också återspeglar sig i kursutbudet och i allt som händer på skolan.

Ljungskile folkhögskola ligger mitt emellan hav och fjäll, med fantastisk utsikt över Ljungskileviken.
Närheten till skog och hav gör det lätt att komma ut i naturen. Bredfjället ligger alldeles bakom skolan med milsvida vandringsleder. I havet kan du bada eller paddla kajak.

Lärare till Allmän kurs – om tjänsten

Tjänsten tillträds efter överenskommelse. Tjänstens omfattning är 80 %, tillsvidare.  Beroende på ämnesbredd kan högre  anställningsgrad vara möjlig.  (mer info under bilden).

 

Arbetsuppgifter:

Lärare till allmän kurs. Vi söker en folkbildare som kan arbeta processinriktat och ta tillvara deltagarnas idéer för att utforma/utveckla undervisningen. Det är viktigt att du har ett genomtänkt förhållningssätt till vuxna studerande. Du ska vara delaktig i att skapa en tillåtande och lyhörd atmosfär.

Just nu söker vi någon som har ämneskompetens i engelska samt gärna även Svenska eller Svenska som andraspråk. Du kommer att vara en del av arbetslaget på de allmänna kurserna och vi önskar att du har pedagogisk erfarenhet.

Vi vill att du har en tydlig förankring i folkbildningens bildningssyn och att du är intresserad av mötet mellan människor med olika bakgrund och erfarenheter. Erfarenheter av folkbildning är meriterande. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en dynamisk och varm miljö.

 

Vi söker dig som

Vi söker dig som kan arbeta processinriktat och ansvara för att ta tillvara personalens och deltagarnas idéer för att utforma/utveckla skolans verksamhet. Det är viktigt att du har ett genomtänkt förhållningssätt till vuxna studerande. Du ska vara delaktig i att skapa en tillåtande och lyhörd atmosfär. Du behöver arbeta självständigt, vara flexibel och ha hög social kompetens.

Vi vill att du har en tydlig förankring i folkbildningens bildningssyn och skolans värdegrund. Erfarenheter av folkbildning är meriterande. Du bör också vara ekonomiskt sinnad, strukturerad och organiserad, prestigelös och ha ett stort, varmt hjärta. Det finns möjligheter att påverka innehållet i tjänsten utifrån intresse och i samspel med Johannes Huss. Vi förutsätter att du har en akademisk grundutbildning med relevant inriktning. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en dynamisk och varm miljö.

 

Fakta, kontakt och sista datum för ansökan

Ansökan mottages skriftligt. Vi rekryterar fortlöpande under ansökningstiden. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast: 2019-11-15. Ansökan via e-post folkhogskola@ljungskile.org

Välkommen med din ansökan!

Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 7 januari 2020 eller enligt överenskommelse.
Arbetstid/varaktighet: 80%. Beroende på ämnesbredd kan en högre anställningsgrad vara möjlig.
Lön: Månadslön
Kontaktpersoner:
Rektor Johannes Huss 0522-686537, johannes.huss@ljungskile.org
Facklig företrädare Skyddsombud Pelle Tärnström, SFHL, 0522-686936,
pelle.tarnstrom@ljungskile.org

Ljungskile folkhögskola sköter själv all rekrytering och undanber därför all kontakt från rekryteringsföretag.

Arbetsgivare
Ljungskile folkhögskola
Besöksadress Valdemar Svenssons väg 11
459 31 LJUNGSKILE
Arbetsplatsen är belägen i kommun Uddevalla