Mindfulness, meditation och lite mer än så - Ljungskile Folkhögskola

MINDFULNESS, MEDITATION OCH LITE MER ÄN SÅ

Välkommen till en kursvecka med mycket mindfulnessträning.

Under fem dagar fördjupar vi oss i klassisk mindfulnessmeditation, men även andra former som vänlighetsmeditationer och meditationer för lycka. Kursen vänder sig till dig som har erfarenhet och viss vana av meditation och som vill pröva att fördjupa din meditationsträning.

Självklart får du också möjlighet att delta i dagliga yoga pass. Den yoga Helena lär ut kan utföras av alla och syftar till att skapa glädje, energi och avspänning. Under kursveckan kommer vi även att ha en heldag i tystnad – ett miniretreat – då Helena skickligt vägleder och guidar dig. En härlig längre meditativ promenad i de vackra omgivningarna är ett återkommande och efterfrågat inslag under veckan.

 

Kurstid
2–6 juli 2018.
Anmälan

Vi vill ha din anmälan senast 31 maj 2018. Begränsat antal platser.

 

Målgrupp
Under fem dagar fördjupar vi oss i klassisk mindfulnessmeditation, men även andra former som vänlighetsmeditationer och meditationer för lycka. För dig som har viss vana av meditation.
Kursledare
Helena Bjuhr, verksamhetsansvarig på Mindfulnessakademin, är en av ytterst få i världen som har certifierats som Teacher Trainer av Center for Mindfulness, University of Massachusetts. Helena, är en av norra Europas mest erfarna och kunniga mindfulnesslärare. Hon har gedigen behandlarerfarenhet av att leda med många olika sjukdomstillstånd; professionella kurser för människor som vill utbilda sig inom området mindfulness och buddhistisk psykologi. Hon är en av Nordens mest erfarna behandlare avseende mindfulness och stress, kronisk smärta och mental trötthet. Helena har tillsammans med Birgitta Johansson publicerat ett flertal vetenskapliga artiklar kring effekten av MBSR programmet och andra interventioner baserade på mindfulness för patienter som lider av hjärntrötthet.

Läs mer om Helena Bjuhr.

Frågor?

Besvaras på telefon 0522-68 69 70 eller via e-post till konferens@ljungskile.org.

Pris
Priserna är inklusive deltagande på kursen, boende samt måltider (helpension).
Vandrarhems-/elevhemsrummen har toalett. Dusch i korridor. Sänglinne, handduk och slutstädning ingår. Hiss finns ej.
Hotellrummen har dusch och toalett. Sängkläder, handduk och städning ingår. Hiss finns.
Helpension i enkelrum – vandrarhem, 5.455:-
Helpension i dubbelrum – vandrarhem, 4.655:-
Helpension i enkelrum – hotell, 6.555:-
Helpension i dubbelrum – hotell, 5.455:-
Ej logi, alla måltider utom frukost, 3.255:-