Klassiska musikdagar - Ljungskile Folkhögskola

KLASSISKA MUSIKDAGAR

 

4–7 juli 2024

Inspirerande musikundervisning för gitarr, piano, slagverk, violin, cello och sång. För dig på amatörnivå likväl som på professionell nivå. Från 15 år (sång från 19 år). 
Uppdatering: det är nu fullt på Piano, och Sång är inställt.

En inspirationskurs i instrumentalensemble och enskild instrumental undervisning. Kursen vänder sig till dig som vill fördjupa kunskaperna på ditt instrument och i ensemblespel. Undervisningen sker i en stimulerande och vacker miljö. En späckad kursvecka med kvällskonserter såväl för dig på amatörnivå som professionell nivå. Förutom instrumentallektioner får du möjlighet att medverka i passande ensemblekonstellationer. Ett utmärkt sätt för dig som undervisar att få fortbildning såväl på ditt instrument och i ensemblespel.

Kursledare

Piano: Ulrika Davidsson

Klassiskt slagverk: Daniel Berg och Rasmus Osbeck

Klassisk gitarr: Christer Brodén, Mårten Falk och Gunnar Lif

Violin: Tobias Granmo

Cello: Elisabeth Wiklander

Gunnar Lif är en legend inom den spanska klassiska gitarren och gitarrundervisningen i Sverige. Gunnar har utbildat gitarrlärare/gitarrsolister vid Musikhögskolan Ingesund under mer än trettio års tid. Har publicerat ett flertal böcker om konsten att undervisa samt en synnerligen väl genomarbetad gitarrskola.

Christer Brodén undervisar i gitarr vid Ljungskile folkhögskolas musiklinje och kombinerar sin undervisning med att ge konserter såväl i Sverige som utomlands. Christer har givit konserter såväl i Norden som Japan, Ungern, Tyskland, Spanien, Portugal samt Belgien. Förutom inspelningar för SR P2 har Christer gjort inspelningar för Radio Nacional de España och BBC. Se hemsida här.

Mårten Falk undervisar i klassisk gitarr vid Lilla Akademien i Stockholm. Mårten har turnerat som solist i fyra världsdelar. Han har också gjort flera skivinspelningar som fått strålande recensioner över hela världen. Mårtens samarbete med tonsättare har resulterat i över 80 uruppföranden för gitarr. Under tiden 2003–2007 var han ordförande i Svenska gitarr- och lutasällskapet.

Daniel Berg, marimbasolist och kammarmusiker, kombinerar en stor konsertverksamhet med undervisning. Han är professor i musikalisk gestaltning och undervisar i solistiskt slagverk, slagverksensemble och kammarmusik vid Högskolan för scen och musik i Göteborg, Musikhögskolan i Örebro samt Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Kammarmusiken ligger Daniel varmt om hjärtat och några av dem han samarbetar med är Fredrik Duvling i Rhythm Art Duo, violinisten Tobias Granmo i Duo Granmo-Berg och gitarristen Christer Brodén. Hans passion för ny kammarmusik för slagverk har resulterat i över 250 uppföranden och flera skivinspelningar. Som solist medverkar han ofta vid internationella festivaler för slagverk och har spelar in ett stort antal skivor med marimban i centrum. Daniel ett nära samarbete med det franska marimbaföretaget Bergerault som sponsrar honom med de senaste marimborna och det spanska företaget Elite Mallets som tillverkar marimbaklubbor. För dem har han designat två serier marimbaklubbor, Daniel Berg Signature, som säljs över hela världen. Läs gärna mer på www.marimbaart.com.

Ulrika Davidsson är en mångsidig musiker som framträder på piano, hammarklaver, klavikord, och cembalo. Hon har konserterat runt om i Europa, USA, samt Sydkorea och Japan. Hon undervisar vid Högskolan för Scen och Musik, Göteborg och vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Köpenhamn. Hon är också kyrkomusiker i Öckerö församling. Ulrika har studerat vid Eastman School of Music, Rochester, NY, där hon erhållit en doktorsexamen i piano och historiska klaver, samt en mastersexamen i cembalo. Hon är också utbildad vid Musikhögskolan i sin hemstad Göteborg, och Sweelinck-konservatoriet i Amsterdam. Ulrika har tidigare varit Assistant Professor vid Eastman School of Music; Music Director vid Rochester City Ballet, samt lärare vid Hochschule für Künste Bremen. Hon finns representerad på CD med klaversonater av Haydn. 2013 mottog hon Adlerbertska stipendiet.

Elisabeth Wiklander är en prisbelönt cellist som studerade vid Göteborgs Musikhögskola och tog Masterexamen med högsta betyg vid Kungliga Musikkonservatoriet i Haag. Hon har arbetat i framstående orkestrar som Kungliga Concertgebouworkestern, Nederländska filharmoniska orkestern och sedan 2013 i Londons filharmoniska orkester. Elisabeth har varit involverad i orkesterakademier och undervisat musikhögskoleelever i Amsterdam, London och New York. Hon har nära samarbeten med pianister som Dag Achatz och Richard Meyrick, en roll som församlingsmusiker i Svenska Kyrkan i Munkedal och en lärarposition vid Ljungskile folkhögskola. Elisabeth är autistisk och har en sidokarriär som paneldeltagare, forskningsdeltagare, konsult och talare i internationella neurodiversitetsprojekt. Hon ger uppskattade föreläsningar till företags mångfalds- och inkluderingsinitiativ genom agenter i Paris och Amsterdam och har talat på plattformar som TedX och The International Neurodiversity Summit vid Stanford University i USA. Mediaframträdanden inkluderar The Daily Politics Show (BBC live), Diagnosresan och Superungar (SVT) samt den prisbelönta filmen The Reason I Jump. Elisabeth har varit kulturambassadör för The National Autistic Society i Storbritannien sedan 2016.

Rasmus Osbeck är slagverkare och har kammarmusik som sitt huvudfokus. Malletinstrumenten ligger honom nära hjärtat men han har även stor passion för det rytmiska slagverket. Han är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg och vid Kungliga Musikkonservatoriet i Haag. Han arbetar som lärare på kulturskolan i Göteborg och är också en av ledarna i slagverksensemblen Got Motion. Under sin tid som aktiv musiker har han bland annat varit solist med Göteborg Wind Orchestra och vikarierat i ett flertal orkestrar så som Göteborg Wind Orchestra, Slagwerk Den Haag och AskoSchönberg. Han är en av medlemmarna i slagverkduon WestPerc Duo och i en nystartad slagverkskvartett där medlemmarna träffades under sina studier på Ljungskile folkhögskola.

Pris

Deltagare med logi

Helpension i hotellrum, enkelrum: 5.870 kronor
Helpension i hotellrum, del i 2-bäddsrum: 4.835 kronor per person
Helpension på vandrarhem, enkelrum: 4.475 kronor
Helpension på vandrarhem, del i 2-bäddsrum: 4.175 kronor

Deltagare utan logi
Alla måltider inklusive frukost: 2.900 kronor

Kursavgiften ingår i ovanstående priser.
Frågor?

Besvaras på telefon 0522-68 69 70 eller via e-post till info@ljungskile.org.