Klassiska musikdagar | Ljungskile Folkhögskola

KLASSISKA MUSIKDAGAR

 

 

Ensemblespel och enskild undervisning | 1–4 juli 2021

Inspirerande musikundervisning för gitarr, sång, piano och slagverk. För dig på amatörnivå likväl som på professionell nivå. För dig som vill fortbilda dig och fylla på batterierna i en härlig miljö. Från 15 år (sång från 19 år). En inspirationskurs i instrumentalensemble och enskild instrumental undervisning. Kvällskonserter med lärare och kursdeltagare.

För dig från 15 år som vill fördjupa dina kunskaper på ditt instrument och ensemblespel, undervisning i en stimulerande och vacker miljö. En späckad kursvecka med kvällskonserter såväl för dig på amatörnivå som professionell nivå. Förutom instrumentallektioner får du möjlighet att medverka i passande ensemblekonstellationer. Ett utmärkt sätt för dig som undervisar att få fortbildning såväl på ditt instrument och i ensemblespel!

Kurstid

1–4 juli 2021

Målgrupp
Inspirerande musikundervisning för gitarr, sång, piano och slagverk. För dig på amatörnivå likväl som på professionell nivå. För dig som vill fortbilda dig och fylla på batterierna i en härlig miljö! Från 15 år (sång från 19 år).
Kursledare

Gunnar Lif är en legend inom den spanska klassiska gitarren och gitarrundervisningen i Sverige! Gunnar har utbildat gitarrlärare/gitarrsolister vid Musikhögskolan Ingesund under mer än trettio års tid! Publicerat flertal böcker om konsten att undervisa samt en synnerligen väl genomarbetad gitarrskola.

Christer Brodén undervisar i gitarr vid Ljungskile folkhögskolas musiklinje och kombinerar sin undervisning med att ge konserter såväl i Sverige som utomlands. Christer har givit konserter såväl i Norden som Japan, Ungern, Tyskland, Spanien, Portugal samt Belgien. Förutom inspelningar för SR P2 har Christer gjort inspelningar för Radio Nacional de España och BBC. Hemsida: www.christerbroden.com.

Mårten Falk undervisar i klassisk gitarr vid Lilla Akademien i Stockholm. Mårten har turnerat som solist i fyra världsdelar. Han har också gjort flera skivinspelningar som fått strålande recensioner över hela världen. Mårtens samarbete med tonsättare har resulterat i över 80 uruppföranden för gitarr. Under tiden 2003–2007 var han ordförande i Svenska gitarr- och lutasällskapet. Hemsida: falkguitars.com.

Daniel Berg, marimbasolist och kammarmusiker, kombinerar en stor konsertverksamhet med undervisning. Han är professor i musikalisk gestaltning och undervisar i solistiskt slagverk, slagverksensemble och kammarmusik vid Högskolan för scen och musik i Göteborg, Musikhögskolan i Örebro samt Kgl Musikhögskolan i Stockholm.
Kammarmusiken ligger Daniel varmt om hjärtat och några av dem han samarbetar med är Fredrik Duvling i Rhythm Art Duo, violinisten Tobias Granmo i Duo Granmo-Berg och gitarristen Christer Brodén. Hans passion för ny kammarmusik för slagverk har resulterat i över 250 uppföranden och flera skivinspelningar. Som solist medverkar han ofta vid internationella festivaler för slagverk och har spelar in ett stort antal skivor med marimban i centrum.
Daniel ett nära samarbete med det franska marimbaföretaget Bergerault som sponsrar honom med de senaste marimborna och det spanska företaget Elite Mallets som tillverkar marimbaklubbor. För dem har han designat två serier marimbaklubbor, Daniel Berg Signature, som säljs över hela världen. Läs gärna mer på www.marimbaart.com.

Maria Forsström är frilansande mezzosopran med ett brett verksamhetsfält. Hon är mycket uppskattad för sina Mahlertolkningar och för sin kommunikativa förmåga i olika musikaliska stilar. Maria är skicklig pianist och organist, efter att tagit dubbla examina i kyrkomusik och dirigering från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Early Music Studies följde vid Guildhall School of Music and Drama i London, där hon även fokuserade på barock och klassicistisk ornamentering, varefter studier i orkesterdirigering följde vid Rimsky-Korsakovkonservatoriet i S:t Petersburg. Studier i sång för Sten Sjöstedt, Anna Larsson, Dorothy Irving. Hennes repertoar spänner från tidig kyrkomusik till nyskriven vokalmusik. Hon har framträtt som solist med bland andra Göteborgs Symfoniker, Helsingborgs Symfoniorkester, Malmö Symfoniorkester, Svenska Kammarorkestern, Mahler Chamber Orchestra, Warszawas filharmoniska orkester, Accademia di Santa Cecilia, Nagoya Philharmonic Orchestra, La Chambre Philharmonique och stått på operascener i Ryssland, Finland och Sverige. Maria sjunger gärna klassisk romans och samarbetar med tonsättare för att förnya genren. Hon har även gjort en komplett ny översättning av Schuberts Winterreise till svenska.
Då Maria även är dirigent och pianist, är hon mycket eftertraktad som sånglärare och coach av framstående körer, t ex Göteborgs Symfoniska Kör på Konserthuset i Göteborg, där hon är körens sångcoach sedan 2014, och även Franska Radiokören, dit hon är inbjuden med jämna mellanrum. Maria är djupt fascinerad av neurobiologins roll inom sång och den pedagogiska processen.

Fredrik Duvling är slagverkare som spelar både orkester och kammarmusik. Utbildad på Musikhögskolan i Göteborg. Han är anställd på Göteborgsoperan som stämledare slagverk. Han har också arbetat i andra orkestrar genom åren som till exempel Det Kongelige Kapel i Köpenhamn, Göteborgs Symfoniker, Hovkapellet i Stockholm, Norrköpings Symfoniorkester och Trondheims Symfoniorkester.
Fredrik undervisar också på Ljungskile folkhögskola i slagverk och slagverksensemble sedan 2014.
Tillsammans med Daniel Berg har de haft duon Rhythm Art Duo i snart 30 år och gjort flera cd-skivor och inspelningar för både radio och TV.
De har turnerat flitigt genom åren i både Sverige men även i de andra nordiska länderna samt Europa och Sydamerika.

Ulrika Davidsson är en mångsidig musiker som framträder på piano, hammarklaver, klavikord, och cembalo. Hon har konserterat runt om i Europa, USA, samt Sydkorea och Japan. Hon undervisar vid Högskolan för Scen och Musik, Göteborg och vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Köpenhamn. Hon är också kyrkomusiker i Öckerö församling. Ulrika har studerat vid Eastman School of Music, Rochester, NY, där hon erhållit en doktorsexamen i piano och historiska klaver, samt en mastersexamen i cembalo. Hon är också utbildad vid Musikhögskolan i sin hemstad Göteborg, och Sweelinck-konservatoriet i Amsterdam. Ulrika har tidigare varit Assistant Professor vid Eastman School of Music; Music Director vid Rochester City Ballet, samt lärare vid Hochschule für Künste Bremen. Hon finns representerad på CD med klaversonater av Haydn. 2013 mottog hon Adlerbertska stipendiet.

Pris

Deltagare med logi

Helpension i hotellrum, enkelrum: 4.545 kronor
Helpension i hotellrum, del i 2-bäddsrum: 3.660 kronor per person
Helpension på vandrarhem, enkelrum: 3.405 kronor
Helpension på vandrarhem, del i dubbelrum: 3.105 kronor

Deltagare utan logi
Alla måltider inklusive frukost: 2.100 kronor

Kursavgiften ingår i ovanstående priser.
Frågor?

Besvaras på telefon 0522-68 69 70 eller via e-post till boka@ljungskile.org.