Klassiska musikdagar - Ljungskile Folkhögskola

KLASSISKA MUSIKDAGAR

Spela och låt dig inspireras tillsammans med andra.

Ensemblespel och enskild undervisning | 28/6–1/7 2018

En inspirationskurs i sångensemble, instrumentalensemble och enskild instrumental undervisning. Kvällskonserter med lärare och kursdeltagare.

För dig från 15 år som vill fördjupa dina kunskaper på ditt instrument och ensemblespel, sångensemble i en stimulerande och vacker miljö. En späckad kursvecka med kvällskonserter såväl för dig på amatörnivå som professionell nivå. Förutom instrumentallektioner får du möjlighet att medverka i passande ensemblekonstellationer. Sångkursen avser endast sång i ensemble. Ett utmärkt sätt för dig som undervisar att få fortbildning såväl på ditt instrument och i ensemblespel!

Kurstid

28 juni–1 juli 2018

Anmälan

Vi vill ha din anmälan senast 31 maj. Begränsat antal platser.

Anmäl dig till kursen här.

Målgrupp

Inspirerande musikundervisning för gitarr, ensemblesång och slagverk. För dig på amatörnivå likväl som på professionell nivå. För dig som vill fortbilda dig och fylla på batterierna i en härlig miljö! Från 15 år.

Kursledare

Gunnar Lif är en legend inom den spanska klassiska gitarren och gitarrundervisningen i Sverige! Gunnar har utbildat gitarrlärare/gitarrsolister vid Musikhögskolan Ingesund under mer än trettio års tid! Publicerat flertal böcker om konsten att undervisa samt en synnerligen väl genomarbetad gitarrskola! Det är med stor glädje vi hälsar Gunnar välkommen till Musikdagar 2017!

Christer Brodén undervisar i gitarr vid Ljungskile folkhögskolas musiklinje och kombinerar sin undervisning med att ge konserter såväl i Sverige som utomlands. Christer har givit konserter såväl i Norden som Ungern, Tyskland, Spanien, Portugal samt Belgien. Förutom inspelningar för SR P2 har Christer gjort inspelningar för Radio Nacional de España och BBC. Hemsida www.christerbroden.com.

Mårten Falk undervisar i klassisk gitarr vid Lilla Akademien i Stockholm. Mårten har turnerat som solist i fyra världsdelar. Han har också gjort flera skivinspelningar som fått strålande recensioner över hela världen. Mårtens samarbete med tonsättare har resulterat i över 80 uruppföranden för gitarr. Under tiden 2003–2007 var han ordförande i Svenska gitarr- och lutasällskapet.

Daniel Berg är lärare i slagverk på Ljungskile folkhögskola. Marimbasolist och kammarmusiker. Han har gjort inspelningar för radio och TV och spelat in flera skivor med musik för slagverk och kammarmusik. Han undervisar också vid Musikhögskolan i Göteborg och Örebro. Mer info om Daniel finns på www.marimbaart.com.

Birgitta Brodén, körsång, är utbildad vid kyrkomusikerlinjen och körledarlinjen på Musikhögskolan i Piteå. Åren 1991–2001, har Birgitta
varit organist i Vällingby församling, Stockholm, och bland annat varit körledare för S:t Tomas Kammarkör. Under åren har Birgitta medverkat vid ett flertal kyrkokonserter, såväl kör-, orgel- samt kammarmusikkonserter. Sedan 2006 är Birgitta organist och körledare i Uddevalla församling där hon leder Uddevalla Kammarkör samt är ansvarig för konsertverksamheten i Uddevalla kyrka. Info: 070-205 02 91.

Frågor?

Besvaras på telefon 0522-68 69 70 eller via e-post till konferens@ljungskile.org.

Pris

Priserna är inklusive deltagande på kursen, boende samt måltider (helpension).

Vandrarhems-/elevhemsrummen har toalett. Dusch i korridor. Sänglinne, handduk och slutstädning ingår. Hiss finns ej.
Hotellrummen har dusch och toalett. Sängkläder, handduk och städning ingår. Hiss finns.
Helpension i enkelrum – vandrarhem, 3.555:-
Helpension i dubbelrum – vandrarhem, 3.055:-
Helpension i enkelrum – hotell, 4.455:-
Helpension i dubbelrum – hotell, 3.655:-
Ej logi, alla måltider utom frukost, 2.055:-