Klassiska musikdagar - Ljungskile Folkhögskola
+46 (0)522-68 69 00 folkhogskola@ljungskile.org

KLASSISKA MUSIKDAGAR

 

29 juni–2 juli 2023

Inspirerande musikundervisning för gitarr, piano och slagverk. För dig på amatörnivå likväl som på professionell nivå. För dig som vill fortbilda dig och fylla på batterierna i en härlig miljö. Från 15 år (sång från 19 år). En inspirationskurs i instrumentalensemble och enskild instrumental undervisning. Kvällskonserter med lärare och kursdeltagare.

För dig från 15 år som vill fördjupa dina kunskaper på ditt instrument och ensemblespel, undervisning i en stimulerande och vacker miljö. En späckad kursvecka med kvällskonserter såväl för dig på amatörnivå som professionell nivå. Förutom instrumentallektioner får du möjlighet att medverka i passande ensemblekonstellationer. Ett utmärkt sätt för dig som undervisar att få fortbildning såväl på ditt instrument och i ensemblespel!

OBS! Pianogruppen är nu full!

Anmälan

Anmälan är nu stängd.

Målgrupp
Inspirerande musikundervisning för gitarr, piano och slagverk. För dig på amatörnivå likväl som på professionell nivå. För dig som vill fortbilda dig och fylla på batterierna i en härlig miljö! Från 15 år (sång från 19 år).
Kursledare

Piano: Ulrika Davidsson
Klassisk gitarr:
Christer Brodén, Gunnar Lif och Mårten Falk
Violin:
Tobias Granmo
Marimba/klassiskt slagverk:
Daniel Berg och Rasmus Osbeck

Gunnar Lif är en legend inom den spanska klassiska gitarren och gitarrundervisningen i Sverige. Gunnar har utbildat gitarrlärare/gitarrsolister vid Musikhögskolan Ingesund under mer än trettio års tid. Har publicerat ett flertal böcker om konsten att undervisa samt en synnerligen väl genomarbetad gitarrskola.

Christer Brodén undervisar i gitarr vid Ljungskile folkhögskolas musiklinje och kombinerar sin undervisning med att ge konserter såväl i Sverige som utomlands. Christer har givit konserter såväl i Norden som Japan, Ungern, Tyskland, Spanien, Portugal samt Belgien. Förutom inspelningar för SR P2 har Christer gjort inspelningar för Radio Nacional de España och BBC. Hemsida: www.christerbroden.com.

Mårten Falk undervisar i klassisk gitarr vid Lilla Akademien i Stockholm. Mårten har turnerat som solist i fyra världsdelar. Han har också gjort flera skivinspelningar som fått strålande recensioner över hela världen. Mårtens samarbete med tonsättare har resulterat i över 80 uruppföranden för gitarr. Under tiden 2003–2007 var han ordförande i Svenska gitarr- och lutasällskapet. Hemsida: marten-falk.com.

Daniel Berg, marimbasolist och kammarmusiker, kombinerar en stor konsertverksamhet med undervisning. Han är professor i musikalisk gestaltning och undervisar i solistiskt slagverk, slagverksensemble och kammarmusik vid Högskolan för scen och musik i Göteborg, Musikhögskolan i Örebro samt Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.
Kammarmusiken ligger Daniel varmt om hjärtat och några av dem han samarbetar med är Fredrik Duvling i Rhythm Art Duo, violinisten Tobias Granmo i Duo Granmo-Berg och gitarristen Christer Brodén. Hans passion för ny kammarmusik för slagverk har resulterat i över 250 uppföranden och flera skivinspelningar. Som solist medverkar han ofta vid internationella festivaler för slagverk och har spelar in ett stort antal skivor med marimban i centrum.
Daniel ett nära samarbete med det franska marimbaföretaget Bergerault som sponsrar honom med de senaste marimborna och det spanska företaget Elite Mallets som tillverkar marimbaklubbor. För dem har han designat två serier marimbaklubbor, Daniel Berg Signature, som säljs över hela världen. Läs gärna mer på www.marimbaart.com.

Ulrika Davidsson är en mångsidig musiker som framträder på piano, hammarklaver, klavikord, och cembalo. Hon har konserterat runt om i Europa, USA, samt Sydkorea och Japan. Hon undervisar vid Högskolan för Scen och Musik, Göteborg och vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Köpenhamn. Hon är också kyrkomusiker i Öckerö församling. Ulrika har studerat vid Eastman School of Music, Rochester, NY, där hon erhållit en doktorsexamen i piano och historiska klaver, samt en mastersexamen i cembalo. Hon är också utbildad vid Musikhögskolan i sin hemstad Göteborg, och Sweelinck-konservatoriet i Amsterdam. Ulrika har tidigare varit Assistant Professor vid Eastman School of Music; Music Director vid Rochester City Ballet, samt lärare vid Hochschule für Künste Bremen. Hon finns representerad på CD med klaversonater av Haydn. 2013 mottog hon Adlerbertska stipendiet.

Pris

Deltagare med logi

Helpension i hotellrum, enkelrum: 5.360 kronor
Helpension i hotellrum, del i 2-bäddsrum: 4.325 kronor per person
Helpension på vandrarhem, enkelrum: 3.590 kronor
Helpension på vandrarhem, del i 2-bäddsrum: 3.290 kronor

Deltagare utan logi
Alla måltider inklusive frukost: 2.390 kronor

Kursavgiften ingår i ovanstående priser.
Frågor?

Besvaras på telefon 0522-68 69 70 eller via e-post till info@ljungskile.org.