Klassiska musikdagar | Ljungskile Folkhögskola

KLASSISKA MUSIKDAGAR

 

Spela och låt dig inspireras tillsammans med andra.

 

Ensemblespel och enskild undervisning | 25–28/6 2020

Inspirerande musikundervisning för gitarr, piano och slagverk. För dig på amatörnivå likväl som på professionell nivå. För dig som vill fortbilda dig och fylla på batterierna i en härlig miljö! Från 15 år. En inspirationskurs i instrumentalensemble och enskild instrumental undervisning. Kvällskonserter med lärare och kursdeltagare.

För dig från 15 år som vill fördjupa dina kunskaper på ditt instrument och ensemblespel, undervisning i en stimulerande och vacker miljö. En späckad kursvecka med kvällskonserter såväl för dig på amatörnivå som professionell nivå. Förutom instrumentallektioner får du möjlighet att medverka i passande ensemblekonstellationer. Ett utmärkt sätt för dig som undervisar att få fortbildning såväl på ditt instrument och i ensemblespel!

Kurstid
25–28 juni 2020.
Anmälan

Vi har ett fåtal platser kvar.

>Anmäl dig här

Målgrupp
Under målgrupp: Inspirerande musikundervisning för gitarr, piano och slagverk. För dig på amatörnivå likväl som på professionell nivå. För dig som vill fortbilda dig och fylla på batterierna i en härlig miljö! Från 15 år.
Kursledare
Gunnar Lif är en legend inom den spanska klassiska gitarren och gitarrundervisningen i Sverige! Gunnar har utbildat gitarrlärare/gitarrsolister vid Musikhögskolan Ingesund under mer än trettio års tid! Publicerat flertal böcker om konsten att undervisa samt en synnerligen väl genomarbetad gitarrskola. Christer Brodén undervisar i gitarr vid Ljungskile folkhögskolas musiklinje och kombinerar sin undervisning med att ge konserter såväl i Sverige som utomlands. Christer har givit konserter såväl i Norden som Japan, Ungern, Tyskland, Spanien, Portugal samt Belgien. Förutom inspelningar för SR P2 har Christer gjort inspelningar för Radio Nacional de España och BBC. Hemsida: www.christerbroden.com. Mårten Falk undervisar i klassisk gitarr vid Lilla Akademien i Stockholm. Mårten har turnerat som solist i fyra världsdelar. Han har också gjort flera skivinspelningar som fått strålande recensioner över hela världen. Mårtens samarbete med tonsättare har resulterat i över 80 uruppföranden för gitarr. Under tiden 2003–2007 var han ordförande i Svenska gitarr- och lutasällskapet. Hemsida: falkguitars.com. Daniel Berg är lärare i slagverk på Ljungskile folkhögskola. Marimbasolist och kammarmusiker. Han har gjort inspelningar för radio och TV och spelat in flera skivor med musik för slagverk och kammarmusik. Han undervisar också vid Musikhögskolan i Göteborg och Örebro. Mer info om Daniel finns på www.marimbaart.com. Ulrika Davidsson är en mångsidig musiker som framträder på piano, hammarklaver, klavikord, och cembalo. Hon har konserterat runt om i Europa, USA, samt Sydkorea och Japan. Hon undervisar vid Högskolan för Scen och Musik, Göteborg och vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Köpenhamn. Hon är också kyrkomusiker i Öckerö församling. Ulrika har studerat vid Eastman School of Music, Rochester, NY, där hon erhållit en doktorsexamen i piano och historiska klaver, samt en mastersexamen i cembalo. Hon är också utbildad vid Musikhögskolan i sin hemstad Göteborg, och Sweelinck-konservatoriet i Amsterdam. Ulrika har tidigare varit Assistant Professor vid Eastman School of Music; Music Director vid Rochester City Ballet, samt lärare vid Hochschule für Künste Bremen. Hon finns representerad på CD med klaversonater av Haydn. 2013 mottog hon Adlerbertska stipendiet.
Frågor?
Besvaras på telefon 0522-68 69 70 eller via e-post till boka@ljungskile.org.
Pris

Kursavgiften ingår i priset.

Deltagare utan logi, inkl alla måltider 2.025:-

Deltagare med logi
Helpension i hotellrum i 2-bäddsrum 3.585:-/pp
Helpension i hotellrum enkelrum 4.470:-
Hotellrummen har dusch och toalett. Hiss finns.

Helpension i vandrarhem 2-bäddsrum 3.005:-/pp
Helpension i vandrarhem enkelrum 3.305:-
Rummen har toalett. Dusch i korridor. Frukost, sänglinne, handduk, frukost och slutstädning ingår. Hiss finns ej.