Klassiska musikdagar | Ljungskile Folkhögskola

KLASSISKA MUSIKDAGAR

 

 

Ensemblespel och enskild undervisning | 1–4 juli 2021

Inspirerande musikundervisning för gitarr, sång, piano och slagverk. För dig på amatörnivå likväl som på professionell nivå. För dig som vill fortbilda dig och fylla på batterierna i en härlig miljö. Från 15 år (sång från 19 år). En inspirationskurs i instrumentalensemble och enskild instrumental undervisning. Kvällskonserter med lärare och kursdeltagare.

För dig från 15 år som vill fördjupa dina kunskaper på ditt instrument och ensemblespel, undervisning i en stimulerande och vacker miljö. En späckad kursvecka med kvällskonserter såväl för dig på amatörnivå som professionell nivå. Förutom instrumentallektioner får du möjlighet att medverka i passande ensemblekonstellationer. Ett utmärkt sätt för dig som undervisar att få fortbildning såväl på ditt instrument och i ensemblespel!

Kurstid

1–4 juli 2021

Målgrupp
Inspirerande musikundervisning för gitarr, sång, piano och slagverk. För dig på amatörnivå likväl som på professionell nivå. För dig som vill fortbilda dig och fylla på batterierna i en härlig miljö! Från 15 år (sång från 19 år).
Kursledare

Gunnar Lif är en legend inom den spanska klassiska gitarren och gitarrundervisningen i Sverige! Gunnar har utbildat gitarrlärare/gitarrsolister vid Musikhögskolan Ingesund under mer än trettio års tid! Publicerat flertal böcker om konsten att undervisa samt en synnerligen väl genomarbetad gitarrskola.

Christer Brodén undervisar i gitarr vid Ljungskile folkhögskolas musiklinje och kombinerar sin undervisning med att ge konserter såväl i Sverige som utomlands. Christer har givit konserter såväl i Norden som Japan, Ungern, Tyskland, Spanien, Portugal samt Belgien. Förutom inspelningar för SR P2 har Christer gjort inspelningar för Radio Nacional de España och BBC. Hemsida: www.christerbroden.com.

Mårten Falk undervisar i klassisk gitarr vid Lilla Akademien i Stockholm. Mårten har turnerat som solist i fyra världsdelar. Han har också gjort flera skivinspelningar som fått strålande recensioner över hela världen. Mårtens samarbete med tonsättare har resulterat i över 80 uruppföranden för gitarr. Under tiden 2003–2007 var han ordförande i Svenska gitarr- och lutasällskapet. Hemsida: falkguitars.com.

Daniel Berg är lärare i slagverk på Ljungskile folkhögskola. Marimbasolist och kammarmusiker. Han har gjort inspelningar för radio och TV och spelat in flera skivor med musik för slagverk och kammarmusik. Han undervisar också vid Musikhögskolan i Göteborg och Örebro. Mer info om Daniel finns på www.marimbaart.com.

Maria Forsström är frilansande mezzosopran med ett brett verksamhetsfält. Hon är mycket uppskattad för sina Mahlertolkningar och för sin kommunikativa förmåga i olika musikaliska stilar. Maria är skicklig pianist och organist, efter att tagit dubbla examina i kyrkomusik och dirigering från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Early Music Studies följde vid Guildhall School of Music and Drama i London, där hon även fokuserade på barock och klassicistisk ornamentering, varefter studier i orkesterdirigering följde vid Rimsky-Korsakovkonservatoriet i S:t Petersburg. Studier i sång för Sten Sjöstedt, Anna Larsson, Dorothy Irving. Hennes repertoar spänner från tidig kyrkomusik till nyskriven vokalmusik. Hon har framträtt som solist med bland andra Göteborgs Symfoniker, Helsingborgs Symfoniorkester, Malmö Symfoniorkester, Svenska Kammarorkestern, Mahler Chamber Orchestra, Warszawas filharmoniska orkester, Accademia di Santa Cecilia, Nagoya Philharmonic Orchestra, La Chambre Philharmonique och stått på operascener i Ryssland, Finland och Sverige. Maria sjunger gärna klassisk romans och samarbetar med tonsättare för att förnya genren. Hon har även gjort en komplett ny översättning av Schuberts Winterreise till svenska.
Då Maria även är dirigent och pianist, är hon mycket eftertraktad som sånglärare och coach av framstående körer, t ex Göteborgs Symfoniska Kör på Konserthuset i Göteborg, där hon är körens sångcoach sedan 2014, och även Franska Radiokören, dit hon är inbjuden med jämna mellanrum. Maria är djupt fascinerad av neurobiologins roll inom sång och den pedagogiska processen.

Fredrik Duvling undervisar i slagverk vid Ljungskile Folkhögskola samt vid Musikhögskolan i Örebro. Mellan 1998 och 2003 var Fredrik anställd på Det Kongelige Kapel i Köpenhamn och har efter det arbetat som frilans i orkestrar som Göteborgs Symfoniker, Göteborgsoperan, Norrköpings Symfoniorkester, Kungliga Hovkapellet i Stockholm och Trondheims Symfoniorketer m fl. Studerade för professor Einar Nielsen och Bo Holmstrand vid Musikhögskolan i Göteborg samt för Björn Liljeqvist vid Ingesunds Musikhögskola i Arvika. Tillsammans med Daniel Berg på marimba har Fredrik spelat i slagverksduon Rhythm Art Duo sedan 1992.

Ulrika Davidsson är en mångsidig musiker som framträder på piano, hammarklaver, klavikord, och cembalo. Hon har konserterat runt om i Europa, USA, samt Sydkorea och Japan. Hon undervisar vid Högskolan för Scen och Musik, Göteborg och vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Köpenhamn. Hon är också kyrkomusiker i Öckerö församling. Ulrika har studerat vid Eastman School of Music, Rochester, NY, där hon erhållit en doktorsexamen i piano och historiska klaver, samt en mastersexamen i cembalo. Hon är också utbildad vid Musikhögskolan i sin hemstad Göteborg, och Sweelinck-konservatoriet i Amsterdam. Ulrika har tidigare varit Assistant Professor vid Eastman School of Music; Music Director vid Rochester City Ballet, samt lärare vid Hochschule für Künste Bremen. Hon finns representerad på CD med klaversonater av Haydn. 2013 mottog hon Adlerbertska stipendiet.

Frågor?
Besvaras på telefon 0522-68 69 70 eller via e-post till boka@ljungskile.org.
Pris

Information om kostnader kommer inom kort.

Kursavgiften ingår i priset.

Deltagare utan logi, inkl alla måltider

Deltagare med logi
Helpension i hotellrum i 2-bäddsrum
Helpension i hotellrum enkelrum
Hotellrummen har dusch och toalett. Hiss finns.

Helpension i vandrarhem 2-bäddsrum
Helpension i vandrarhem enkelrum
Rummen har toalett. Dusch i korridor. Frukost, sänglinne, handduk, frukost och slutstädning ingår. Hiss finns ej.