Hög sysselsättning bland fritidsledare - Ljungskile Folkhögskola

Att plugga till fritidsledare verkar vara ett säkert kort. Årets undersökning från Fritidsledarskolorna visar att hela 95 procent av de studerande som gick ut med examensbevis 2017 fick en anställning som var relevant för utbildningen.

Ljungskile folkhögskola är en av 22 folkhögskolor som utbildar fritidsledare. Foto: CajsaSofie Borgström

Fritidsledarskolorna är en samarbetsorganisation för de 22 folkhögskolorna i Sverige som utbildar fritidsledare och gör varje år undersökningen Vart tog de vägen? Årets undersökning besvarades av 283 av de 306 studerande som gick ut 2017 och visar på mycket goda resultat för Fritidsledarutbildningen.

Av de studerande med examensbevis fick 95 procent anställning varav 75 procent som tillsvidareanställda. Skolor och fritidsgårdar är de vanligaste arbetsplatserna men även förskolor och fritids, olika boenden samt behandlingshem och HVB-hem anställer utbildade fritidsledare. Hälften anställs som just fritidsledare medan tio procent tituleras fritidspedagog. Andra titlar är bland annat fritidsassistent, boendestödjare och elevassistent.

Här kan du läsa mer om undersökningen http://fritidsledare.se/wp-content/uploads/2018/04/Vart-tog-de-v%C3%A4gen-ut-2017-1.pdf

Läs mer om Fritidsledarutbildningen på Ljungskile folkhögskola här.