Var hittar jag rätt information - Ljungskile Folkhögskola

Var hittar jag rätt information

E-post / Gmail
Mycket information kommer via e-posten. Här kommer lite tips som förenklar:
– Avprenumerera på nyhetsbrev och reklam som du ändå inte läser.
– Får du onödiga mejl från Classroom, stäng av e-postaviseringar från denna sida.
– När du söker mejl från kollega, sök då inte på e-postadressen, detta då de flesta av oss även har ett alias, sök istället på förnamn och efternamn, t ex Torun Elgebäck.
Gör en avancerad sökning i Gmail.
Arkivera mejl som du inte tror att du kommer att läsa. Fördelen med ett arkiverat mejl är att om du ångrar dig så kan du fortfarande hitta det.
– Hitta lättare viktiga mejl, genom att stjärnmärka.
– Spara ner i mappar/etiketter
Markera mejl som Skräppost, mejl som du inte har valt att prenumerera på eller som innehåller lurendrejeri eller liknande.


Google Drive
Google Drive är en hårddisk (lagringsutrymme) i molnet som är kopplat till ditt arbetskonto, namn@ljungskile.org. Google drive är även ett inbyggt Office-paket där du kan skapa dokument, kalkylark och presentationer.

Min enhet lägger du det som bara du själv ska komma åt, med undantag sådana dokument och mappar som du har valt att dela till en eller flera kollegor. På Min enhet ska du lagra all information som du är rädd om, ifall att du skulle råka ut för en datorkrasch, eller liknande.

Delade enheter är enheter som flera personer har åtkomst till, till exempel All personal. På denna enhet ska endast sådana dokument, bilder med mera, som all personal ska kunna komma åt. Personerna som har åtkomst har olika rättigheter, en del kan bara läsa, en del kan kommentera och en del kan lägga till och ta bort dokument med mera. Den eller de som har rollen Ansvarig är den som kan och bör se till att innehållet på en delad enhet har en bra och tydlig mappstruktur. Gammal information kan man t ex lägga/flytta till en mapp som man kallar för Arkiv. Om informationen som flyttas till den mappen rör året 2020 så kan man i mappen Arkiv skapa en undermapp som heter just 2020, där man lägger den föråldrade informationen.

Datorer, ser du endast om du i Google Drive klienten har valt att inkludera att en eller flera mappar från datorn ska synkas upp i molnet.

Delas med mig, är där du ser sådant som någon har valt att dela med dig. Hitta i Drive, använd sökfunktionen.


intranat.ljungskile.org – håller på att avvecklas. Informationen som tidigare låg där hittar du nu istället:
– i Drive, under All personal, Från intranätet. Du kan även läsa _Läs mig först som du hittar direkt under All personal, där ser du var saker har flyttats.
– På denna sida, ljungskile.org/help (här hittar du även en hel del instruktioner ifall att du behöver hjälp, både för personal och deltagare)


ljungskile.org och ljungskile.org/kursokonferens  – är sidorna som vi visar utåt för våra gäster, kunder och blivande deltagare.


Classroom – Är det pedagogiska verktyg som lärare och pedagoger använder för att kommunicera med sina deltagare och ge dem uppgifter.


Schoolsoft – Är det skoladministrativa systemet där vi skapar ansökningsbara kurser, där deltagare bli antagna och tackar ja till en kurs/utbildning. Där hittas kontaktinformation till deltagarna, schema med mera.


Google Admin – Där hittar pedagoger deltagarnas konton som skapas med automatik när en deltagare har tackat ja och hamnat i en klass, se Schoolsoft. Där kan pedagoger även nollställa deltagarnas lösenord.


Intranät-kalendern – Där hittas mestadels skolgemensamma händelser för både personal och deltagare.


Crona Portal – Där hittar du allt som rör din lön.


<<Tillbaka