Biträdande rektor sökes | Ljungskile Folkhögskola

Ljungskile folkhögskola tar emot ungefär 260 deltagare och internatet har plats för 110 av dessa. Skolan är en av Sveriges tio största folkhögskolor och har flera välrenommerade utbildningar med deltagare från hela landet. Undervisningen bygger på varje deltagares aktiva delaktighet, med utgångspunkten att alla har något att bidra med. Därför arbetar vi mycket med sammanhållning, grupprocesser och kamratskap.

Ljungskile folkhögskola hävdar alla människors lika värde och är en stark röst för demokratiska fri- och rättigheter. Bildning är en väg till mognad, insikt och frigörelse. Idégrunden återspeglas i pedagogiken, där deltagarna har stort inflytande på och ansvar för sina studier

Vi vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. Demokrati, kultur och globala frågor står högt på vår dagordning, vilket också återspeglar sig i kursutbudet och i allt som händer på skolan.

Ljungskile folkhögskola ligger mitt emellan hav och fjäll, med fantastisk utsikt över Ljungskileviken.
Närheten till skog och hav gör det lätt att komma ut i naturen. Bredfjället ligger alldeles bakom skolan med milsvida vandringsleder. I havet kan du bada eller paddla kajak.

Biträdande rektor – om tjänsten

Tjänsten tillträds efter överenskommelse. Tjänstens omfattning är 60 %, tillsvidare. Tjänsten kan även kompletteras med undervisning till en högre anställningsgrad.  (mer info under bilden).

 

Arbetsuppgifter:

Biträda rektor i studerandefrågor, pedagogiska frågor och administration. Du kommer att ha ansvar för (bland annat) ansökningar, uppföljningar och rapportering av statsbidrag och övriga medel.

Du kommer att ha personalansvar för cirka 15 medarbetare med tillhörande ansvar för medarbetarsamtal, tjänsteplanering och arbetsmiljö. Du kommer arbeta med deltagarrelaterade frågor, såsom elevvårdande och drogförebyggande arbete, hälsofrämjande frågor och frågor kopplade till skolans internat. I tjänsten ingår också ansvar för vissa kortkurser, SMF, etableringskurser och uppdragsutbildningar. Du förväntas driva frågor om pedagogisk utveckling.

Tjänsten ingår i Stiftelsens ledningsgrupp tillsammans med Rektor, VD och platschef för konferensbolaget Kustkonferens AB. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Du kommer samarbeta med/jobba nära skolans skoladministratör, ekonom, reception, tekniker och internatföreståndare.

 

Vi söker dig som

Vi söker dig som kan arbeta processinriktat och ansvara för att ta tillvara personalens och deltagarnas idéer för att utforma/utveckla skolans verksamhet. Det är viktigt att du har ett genomtänkt förhållningssätt till vuxna studerande. Du ska vara delaktig i att skapa en tillåtande och lyhörd atmosfär. Du behöver arbeta självständigt, vara flexibel och ha hög social kompetens.

Vi vill att du har en tydlig förankring i folkbildningens bildningssyn och skolans värdegrund. Erfarenheter av folkbildning är meriterande. Du bör också vara ekonomiskt sinnad, strukturerad och organiserad, prestigelös och ha ett stort, varmt hjärta. Det finns möjligheter att påverka innehållet i tjänsten utifrån intresse och i samspel med Johannes Huss. Vi förutsätter att du har en akademisk grundutbildning med relevant inriktning. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en dynamisk och varm miljö.

 

Fakta, kontakt och sista datum för ansökan

191004. Ansökan skickas in via e-post till adressen: folkhogskola@ljungskile.org. Ansökan mottages skriftligt. Vi rekryterar fortlöpande under ansökningstiden. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast: 2019-10-04

Välkommen med din ansökan!

Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: januari 2020 eller enligt överenskommelse.
Arbetstid/varaktighet: 60%, Lön: Månadslön
Kontaktpersoner:
Rektor Johannes Huss 0522-686537, johannes.huss@ljungskile.org
Facklig företrädare Skyddsombud Pelle Tärnström, SFHL, 0522-686936,
pelle.tarnstrom@ljungskile.org

Ljungskile folkhögskola sköter själv all rekrytering och undanber därför all kontakt från rekryteringsföretag.
Ansökan via e-post folkhogskola@ljungskile.org

Arbetsgivare
Ljungskile folkhögskola
Besöksadress Valdemar Svenssons väg 11
459 31 LJUNGSKILE
www.ljungskile.org
Arbetsplatsen är belägen i kommun Uddevalla