Ljungskile folkhögskola - Studier och personlig utveckling!

Webbakademien med Gunilla Kindstrand

Stad och land – det havererade samtalet. Onsdagen den 5 augusti kl. 10–12. Delta via nätet. Seminariet är kostnadsfritt.

Ny allmän kurs – Vård och omsorg

Läs in gymnasiet och få en yrkesutbildning på köpet!

Språksam – för dig som behöver träna på svenska

Behöver du få behörighet i svenska som andraspråk för vidare studier? Då är detta kursen för dig.

Distanskurs i omställning

Ställ om ditt liv för en hållbar framtid. Distanskurs med fem fysiska träffar. Ansök senast 10 augusti.

Allmän kurs – läsa klart gymnasiet

Vill du skaffa behörighet till högskola och komplettera betygen? Hos oss kan du välja på åtta inriktningar. Visste du att folkhögskola har mer lärartid, inga prov eller betyg och du får din egen studieplan? Här får du tid att utvecklas!

Bli lärarassistent - nytt yrke på 1 år

Funderar du på ett yrke inom skolan? Vår yrkesutbildning på ett år till lärarassistent ger dig verktygen för att bli ett viktigt stöd för skolans viktigaste resurs – lärarna.

Vill du utvecklas inom musik?

Grym amatörmusiker eller skolad på musikhögskolan? Målen är olika men vägen densamma. Här har du möjlighet att utvecklas inom jazz eller klassisk profil med engagerade lärare. Löpande antagning.

Bli journalist – du behövs!

Träffa människor, spegla samhället och granska makten. Tvåårig yrkesutbildning till ett viktigt och roligt jobb. Löpande antagning i mån av plats.

VÅRA UTBILDNINGAR & KURSER 2020/2021

Så här är det att studera hos oss

Nytt från Ljungskile folkhögskola

Sommarkurs på Ljungskile folkhögskola

Sommarkurs på Ljungskile folkhögskola

Har du inte fått något jobb under sommaren och behöver göra dig mer anställningsbar, då är detta kursen för dig. SNABBFAKTA Längd: 7 veckor Studiefart: 100 procent/studier på heltid. Kurstid: 22 juni–9 augusti 2020. Studiemedelsberättigad: Ja. Kursinnehåll • Hälsa,...

Sommarutställning i biblioteket

Sommarutställning i biblioteket

Sommarens utställning i biblioteket består av färgrika bilder av Elisabeth Karlsson från Ljungskile. Varmt välkommen in och betrakta tavlorna en stund. Öppet efter överenskommelse. Kontakta Elisabeth Karlsson, telefon 0729-22 11 49.

Vårdlärare sökes till ny kurs

Till hösten planerar vi att starta en ny vård- och omsorgsutbildning på folkhögskolan. Utbildningen är på 2 år och motsvarar de kurser som ges på gymnasieskolans vård- och omsorgsprogram. Du kommer att tillsammans med en kollega att ansvara för en tvåårig gymnasial...

Örtvandring med Café Planet

Fredag 22 maj är Biologiska mångfaldens dag. Då blir det en örtvandring i skogen ovanför folkhögskolan. Vi lär mer oss om vilda örter och läkande växter ute i Naturens Apotek. Leder gör Anna-Karin Strandberg, örtterapeut, och folkbildningssamordnare på...

Publika evenemang på Ljungskile Folkhögskola

Under året arrangerar Ljungskile Folkhögskola många evenemang öppna för allmänheten, och många har fri entré. Många organisationer väljer också att lägga sina publika evenemang här uppe på Folkhögskolan. Folkhögskolans publika evenemang publicerar vi som facebook-evenemang och du kan även se dem här på webbplatsen. 

Följ oss gärna på instagram

Ljungskile Folkhögskola

301
507

@ljungskilefolkhogskola

Load More Feeds
Follow on Instagram