Konferens

För bästa upplevelse är det självklart ni som ska få bestämma från början till slut hur ni vill att er konferensupplevelse ska bli. Ingen grupp är den andra lik och likaså är det med möten mellan människor. Vi har lokaler om ni vill ha stora ytor liksom mindre för er sammankomst, möbleringen väljer ni efter ert behov. Vi erbjuder boende med halv- som helpension som passar olika budgetar och kringarrangemang. Ta er tid att välja just er upplevelse, vi skräddarsyr er konferens efter era önskemål. Huvudsaken är att konferensen gör den skillnad som ni önskade och att alla får ny kraft och kunskap.

Välj gärna ett av våra bästa konferenspaket: "Natur- och kultur med hälsan i fokus"!

"Natur- och kultur med hälsan i fokus" är ett konferenspaket för minst 15p där vi lyfter fram och värnar om hälsan på olika sätt.

Den nya prisvärda hälsokonferensen kommer från tvärvetenskapliga forskningsundersökningar och är ett nytt konferenspaket där er hälsa är i fokus med hjälp av god hälsosam mat samt med natur- och kulturupplevelser. Ni får här möjlighet att stanna upp, landa och fylla på ny energi under konferensdagarna med hjälp av sinnliga naturupplevelser och avspänningsövningar. Allt eftersom man på det här sättet kan förbättra sin koncentrationsförmåga, minska stressen och sänka blodtrycket samt ge immunförsvaret en möjlighet att stärkas.

Tillsammans kan ni sedan åter inta konferensrummet och arbetet med gladare och friskare tag!

Förslag på hälsokonferensdagarna:

DAG 1

Fm-fika: Fruktfat, smoothies, kvarg eller liknande samt kaffe, te och nyttig juice

Ert konferensarbete inleds! Här erbjuder vi en start genom ett välkomnande av en värd som berättar om kulturen kring Folkhögskolan.

HÄLSOLUNCHEN: Riklig salladsbuffé, kaffe, te samt hemgjord nyttigare dessert som gör dig pigg och glad

Ert konferensarbete fortsätter, fram tills ni vill pausa med första aktiviteten för att börja landa:

FIKA: Kaffe, te, juice samt fruktfat och smoothies, kvarg eller liknande

Ert konferensarbete fortsätter

När ni är klara kan avsluta med ombyte för fler aktiviteter där vi föreslår någon av följande:

AKTIVITET 2: Den hälsorika natur- och kulturvandringen!

En härlig vandring i skogsmiljö med korta inslag om naturen och kulturen som är en sådan rik hälsokälla. Vi vandrar på natursköna stigar genom Ekhagen och Silverfallet, förbi den mytomspunna ”Muntras grotta”, hör berättelserna om Anna Jonsdotter och Fjällbarnen samt om kloka gummor och gubbar samtidigt som vi upplever naturen runt oss. Det blir en skön promenad med goda samtal – en perfekt energipåfyllare! (ca 1,5 h. Pris beror på antal och tid) )

Efter er aktivitet kan ni gå upp till vår bastuavdelning och njuta av värmen med kalla hälsodrinkar samt vila ut före kvällens middag.

MIDDAG: Hälsosam middag med salladsbuffé samt kaffe, te samt hemgjord nyttigare dessert

Efter middagen kan den som vill skratta med våra sällskapsspel eller bara njuta av lite avkoppling i vår lounge före sängdags i våra sköna sängar.

DAG 2

FRUKOST

Ert konferensarbete fortsätter, fram tills ni vill pausa för den goda lunchen!

HÄLSOLUNCHEN: Riklig salladsbuffé, kaffe, te samt hemgjord nyttigare dessert som gör dig glad och pigg

Ert konferensarbete fortsätter, fram till att ni vill avsluta med en aktivitet som ni själva sedan kan använda på er arbetsplats!

Vi säger här på återseende med en "goodiebag"-gåva!

Välkomna att boka och få en offert på konferenspaketet "Natur- och kultur med hälsan i fokus" eller sätta ihop ett eget paket:

Tfn: 0522-68 69 70 Mail: konferens@ljungskile.org


Fler möjligheter:

FRUKOSTMENY

Frukost 1 Kaffe, te, juice samt fruktfat, ost- och skinkfralla, yoghurt.

Frukost 2 Frukostbuffé.

Frukost 3 Välj mellan a) Björns superfrukost b) Hälsofrukost c) Deluxfrukost med söta ting

FIKAMENY

Fika 1: Kaffe, te, juice samt bulle eller liknande

Fika 2: Kaffe, te, juice samt fruktfat och smoothies, kvarg eller liknande

Fika 3: Kaffe, te, juice samt fruktfat och bulle eller liknande

Fika 4: Kaffe, te, juice samt fruktfat och hembakade kakor och bullar

Fika 5: Kaffe, te, juice samt chokladfrossa

Fika 6: Afternoon tea

LUNCHMENY

Lunch 1: Dagens lunch, salladsbuffé, kaffe, te samt hemgjord chokladpralin

Lunch 2: Dagens lunch med tre alternativ, salladsbuffé, kaffe, te samt hemgjord dessert

Lunch 3: Affärslunch, som t ex bordsserverad lammracks med en Fondant som dessert

Lunch 4: Hälsolunch med riklig salladsbuffé, kaffe, te samt hemgjord nyttigare dessert

MIDDAGSMENY

Middag 1: Middag samt kaffe, te och hemlagad dessert

Middag 2: Middag med salladsbuffé samt kaffe, te och hemlagad dessert

Middag 3: Trerätters meny enligt förslag tillsammans med er

Middag 4: Hälsosam middag med salladsbuffé samt kaffe, te samt hemgjord nyttigare dessert

AKTIVITETER

Nedan följer ett utbud på aktivitetsupplevelser som ni vad kan få välja på. Hör av er för att skräddarsy er aktivitet och få praktisk information samt pris mm.

Mat- och vinprovning:

Med en mousserande inledning sätter ni er till bords och får uppleva smakerna från både hav och land. Samtidigt får ni svar på hur olika ingredienser harmonierar med olika druvor, på vad man bör tänka på för att det vin man väljer ska harmoniera med den mat som serveras.

Fångarna på fortet:

Ni delas in i olika lag och presenteras för de olika utmaningarna som ni kommer att ställas inför. Ni får här tillfälle att svetsa samman gruppen genom att tillsammans samla poäng i uppdragen, lösa knepiga gåtor och undvika den förrädiska fängelsehålan. Utmaningarna är av varierande karaktär så aktiviteten passar de flesta. (ca 2-3h)

Gruppäventyret:

En specialanpassad gruppstärkande aktivitet i utomhusmiljö. Ett antal spännande övningar som utmanar fysik, kreativitet och samarbetsförmåga. Gruppens idéproduktion, beslutsfattande och samarbetskultur sätts på prov. De sinnrika övningarna syftar till att få deltagarna att slappna av och ha kul tillsammans samt att se varandras betydelse och främja den goda kulturen i gruppen. Här kan man också få tillfälle att pröva på att ta andra roller än man vanligtvis har i arbetslaget. (ca1,5-2h)

Den hälsorika natur- och kulturvandringen:

En härlig vandring i skogsmiljö med korta inslag om naturen och kulturen som är en sådan rik hälsokälla. Vi vandrar på natursköna stigar genom Ekhagen och Silverfallet, förbi den mytomspunna ”Muntras grotta”, hör berättelserna om Anna Jonsdotter och Fjällbarnen samt om kloka gummor och gubbar samtidigt som vi upplever naturen runt oss. Det blir en skön promenad med goda samtal – en perfekt energipåfyllare! (ca 1,5 h)

Roliga halvtimmen:

Vill du höja temperaturen på konferensen och ge den en snabb energiinjektion? Då är det här den perfekta aktiviteten. Vår guide ger en kort introduktion av skrattets påverkan på hälsan och kroppen följt av några gemensamma uppfriskande skrattövningar. (ca 30min)

Huvud- och handmassage (10 min)

Sittande oljemassage (20 min)

Oljemassage halv- eller helkropp (30min)

----------------------

Priser exkl.moms. Reservation för förändringar

Välkomna att kontakta oss: Telefon: 0522-68 69 70 Mail: konferens@ljungskile.org


Vi tror på dynamiken i mötet mellan människor

När du lämnar en kurs eller konferens hos oss skall du känna att den kommer att göra skillnad. Det är den bärande tanken bakom vår verksamhet. Därför har vi valt att fokusera på erbjuda en hälsosam och lärande miljö där man får konkreta verktyg att arbeta vidare med efter konferensens slut. Det gör vi mitt emellan hav och fjäll, i en enkel, traditionsrik och inspirerande miljö. Vi tror på dynamiken i mötet mellan människor. Vi skapar rum för utveckling och kraft till förändring.

Vi erbjuder: Den goda konferensen - som stödjer unga människors ambitioner

När ni väljer att konferera hos oss då gör ni skillnad. Ni gör lika gott som när ni planterar träd eller ger pengar till att bekämpa cancer. Det stärker er CSR-profil! Allt överskott från vår konferensverksamhet använder vi för att Ljungskile folkhögskola ska kunna fortsätta att stötta unga människor att förverkliga sina ambitioner.

Lite kort om vår historia

Ljungskile folkhögskola grundades 1923 av Birger Magnus Hellerstedt. Inspirerad av den danska folkhögskolerörelsen, med prästen och folkbildaren Grundtvig som förgrundsfigur, startade den driftige Malmöjournalisten upp verksamheten. Grundtvigs idéer om en skola för vuxna, med samtalet och erfarenhetsutbytet i centrum hade slagit rot i Sverige under slutet av 1800-talet och det fanns redan ett antal folkhögskolor i landet. Grundtvig menade att alla – inte bara läraren – har något att bidra med i lärandesituationen. Han trodde på möten mellan människor i samma ögonhöjd. Självklarheter idag men inte på 1800-talet. Vi förvaltar vårt arv med stolthet, ett arv som också innebär att folkhögskolan genom tiderna haft en stor förmåga att följa med samhällsutvecklingen, inspireras av nya tankegångar och bidra till den pedagogiska utvecklingen.

Västkustgården byggdes 1927 och var då hela skolan med såväl kurslokaler, kök, matsal och internat med boenderum. Sedan dess har flera byggnader uppförts och verksamheten vuxit. Under 2013 genomfördes en omfattande renovering för att matcha de krav vår moderna verksamhet ställer på lokalerna. Samtidigt firade vi 90 år och gav ut en bok med både historia, nutid och framtidsperspektiv. Här kan du hitta mer information om Ljungskile folkhögskola (öppnas i nytt fönster).

VÄLKOMNA!

Telefon: 0522-68 69 70 Mail: konferens@ljungskile.org