Från praktikant till chefredaktör på fyra månader - Ljungskile Folkhögskola
Hon avrundade sin utbildning med en tjänst som chefredaktör. De två åren på Journalistlinjen på Ljungskile folkhögskola var tydligen något extra.

– Utbildningen är väldigt, väldigt praktiskt vilket är det bästa sättet att lära sig på, säger Elin Gustafsson, ny chefredaktör på Djungeltrumman i Göteborg.

Elin Gustafsson, studerande på Journalistlinjen och ny chefredaktör på Djungeltrumman.

Elin Gustafsson från Skövde visste två saker; hon ville till Göteborg och hon ville läsa journalistik. Efter en omgång med Google hittade hon Ljungskile folkhögskola. Det låg visserligen femtio minuter med buss från Göteborg, men det fick gå. 

− Ja, det var inget problem! Vi var ett gäng som pendlade från Göteborg så det var som att åka skolbuss, säger Elin med ett skratt. När man lärt känna varandra behöver man inte prata hela resan och kan passa på att göra uppgifter eller sova istället.

Idag arbetar hon som chefredaktör på Djungeltrumman, en guide till Göteborgs klubb- och nöjesvärld som finns både på nätet och som gratistidning. En tjänst hon fick under sin praktik på sista året på Journalistlinjen.

− Det var en kombination av bra utbildning, bra praktik och bra tajming, säger hon. Jag har alltid varit intresserad av kultur och nöje så jag tvekade inte en sekund att söka tjänsten när den blev ledig.

Journalistlinjen på Ljungskile folkhögskola är en tvåårig yrkesutbildning och tidigare studenter finns idag på dags- och fackpress, radio och tv men också som kommunikatörer inom privat och offentlig sektor.

− Jag kan absolut rekommendera Journalistlinjen. Två år i skolan och ute på praktik är en lagom längd. Det ger den grund man behöver för att kunna jobba som journalist och resten lär man sig på plats.

Läs mer om Journalistlinjen här.